Meko kuhana jaja sa divljim gljivama i edamerom

Meko kuhana jaja sa divljim gljivama i edamerom

Predjelo

  • 4

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cijena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • yes

    Nutritious & Delicious

Nutritious & Delicious
Nutritivne vrijednosti127.0 Kcal
Proteini 9,6 g
Ugljikohidrati 1,9 g
Masti 9,2 g

Mora biti ukusno, zdravo I praktično: u kuhinji želite sve! Sa Nutritious & Delicious receptima, pomirite gastronomske užitke I izbalansiranu ishranu na jednostavan način. Tefal vam nudi inovativne male kućanske aparate I jedinstvene recepte koji održavaju najbolju hranljivu vrijednost namirnica.

Sastojci

  • 4 svježa organska jaja, sobne temperature
  • 120 g svježih ili rehidriranih gljiva, narezanih popola od vrha do dna, opranih i ocijeđenih.
  • 1 kafena kašika crvenog luka, sitno nasjeckanog
  • 1 supena kašika vlasca, sitno nasjeckanog
  • 1 kafena kašika suncokretovog ulja
  • 12 tankih listića edamera ili vrlo zrelog mimelottea (francuski sir)
  • Sitna morska sol
  • Svježe mljeveni biber

Priprema

Sa strane stavite 4 male gljive lijepog izgleda. Izdinstajte ostatak sa suncokretovim uljem nekoliko minuta na srednjoj temperaturi. Na kraju kuhanja dodajte crveni luk i začinite solju i biberom.

Podijelite gljive u posudice, zajedno sa 1 supenom kašikom narezanog vlasca. Na svaku gljivu stavite jaje sobne temperature. Prekrijte posudice poklopcima. Kuhajte na pari 15 minuta u košari br. 3.

Skinite posudice sa aparata Vita Cuisine da prekinete proces kuhanja i zatim skinite poklopce. Stavite u svaku posudicu jednu gljivu i tanke listiće sira. Na kraju sitnom morskom solju posolite jelo, dodajte svježe mljeveni biber i nekoliko listova vlasca. Servirajte odmah.