Teleći odresci sa sosom od paradajza

Teleći odresci sa sosom od paradajza

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cijena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 4 teleća odreska
  • 110 g ribanog parmezana
  • Začinjeno brašno
  • 200 g svježe prezle od bijelog hljeba
  • Svježi sok od paradajza
  • Nasjeckani svježi bosiljak
  • Za paniranje: 1 jaje, 1 supena kašika ulja, so i biber.

Priprema

Istucite odreske da budu jednake debljine. Pomiješajte parmezan i prezlu. Smjesu od jaja napravite tako da umutite jaje sa jednom supenom kašikom ulja, solju i biberom.

Pobrašnite odreske u začinjenom brašnu, umočite u jaje pa zavaljajte u prezlu. Stavite u frižider najmanje 30 minuta.

Pržite u dubokom ulju od 5 do 7 minuta. Dobro ocijedite. Servirajte sa svježim sosom od paradajza začinjenim sa malo narezanog svježeg slatkog bosiljka.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta