TEFAL Tefal friteza na vruć zrak EASY FRY & GRILL DIGIT EY505D15

Tefal friteza na vruć zrak EASY FRY & GRILL DIGIT EY505D15 Prva 2-u-1 zdrava friteza: Tefal Air Fry & Grill

Uživajte u zdravom kuhanju sa dva aparata u jednom! Easy Fry & Grill Precision kombinuje fritezu i roštilj za zdravo prženje sa malo ili bez ulja, uz besprijekorno pečenje na roštilju iz udobnosti vaše kuhinje. Njegovih 8 automatskih programa čine savršene rezultate lakim, dok zgodna opcija dehidracije stavlja ukusne domaće grickalice na dohvat ruke.

Oznaka: EY505D15

Svestrano 2-u-1 rješenje

Otkrijte 2-u1 rješenje za zdravu fritezu i roštilj sve u jednom!

Više od friteze na zrak, njegova ekskluzivna dvostruka tehnologija nudi i rešetkasti roštilj od lijevanog aluminija, za mekano, sočno meso ili povrće, pečeno do savršenstva.

Naravno, klasična funkcija friteze na zrak obećava sve svoje hrskave, zlatne rezultate na vašim omiljenim prženim poslasticama s malo ili bez dodanog ulja.

Uz 8 automatskih programa, intuitivnu digitalnu upravljačku ploču i zgodnu značajku timera, postizanje savršenih rezultata je jednostavno.

Moguće je čak i dehidrirati hranu kako biste napravili ukusne zdrave zalogaje iz vlastite kuhinje, poput sušenog voća ili povrća. A s XL kapacitetom, Easy Fry & Grill Precision pokriva cijelu obitelj.

To je savršena alternativa klasičnoj pećnici, za brze rezultate i manju potrošnju energije! Što još čekate?

Osnove
  • Tehnologija savršene hrskavosti

    Extra hrskava tehnologija nudi savršenu ravnotežu temperature i protoka vrućeg zraka za hrskave, zlatne rezultate s malo ili bez dodanog ulja — uživajte u 99% manje dodane masti od friteze!*

  • Grill tehnlogija

    Rešetka od lijevanog aluminija obećava meko, sočno meso ili povrće pečeno do savršenstva a sve to u vašoj kuhinji.

  • default

    Brzo kuhanje

    Easy Fry 2-u-1 dizajn kuha gotovo 2x brže* od klasične pećnice, a istovremeno troši manje energije. *49% brže: eksterni test kuhanja obavljen na 700 g smrznutog pomfrita u odnosu na konvekcijsku pećnicu Moulinex/Tefal

  • 8 automatskih programa

    Savršeno pripremite niz jela s potpunom lakoćom, zahvaljujući 8 automatskih programa kuhanja (pomfrit, nuggets, pečena piletina, pizza, meso, riba, povrće, desert).

  • Podesiva temperatura

    Visoko precizna kontrola temperature od 80°C do 200°C obećava savršene rezultate svaki put, bez obzira na recept!

  • Praktične karakteristike

    Intuitivna digitalna upravljačka ploča sa 60-minutnim timerom i automatskim upozorenjem pruža potpunu udobnost.

  • XL kapacitet

    Veliki kapacitet od 4,2 L savršen je za pripremu ukusnih jela za porodicu i prijatelje—do 6 osoba.

  • Digitalna knjiga recepata

    30 ukusnih recepata koje je osmislio naš ekskluzivni kuhar kako bi vas inspirirali iz dana u dan.

  • Uštedite do 70% energije*

    Kuhajte svoja omiljena jela koristeći Tefal tehnologiju prženja vrućim zrakom i uštedite do 70% energije

    * u poređenju sa pećnicom energetskog razreda A. Test proveden 2022.g na zamrznutom pomfritu.

Recepti
Karakteristike
Kapacitet hrane 1  kg
Poklopac Potpuno zamagljen prozor  
LCD displej    
Tajmer    
Odvojiva posuda PTFE  
Tipka za uključivanje/isključivanje    
Mogućnost pranja u mašini za suđe    
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Uz ActiFry i dozirnu kašiku za željeno ulje, dobit ćete lagani i hrskavi pomfrit. U zavisnosti od toga šta volite, možete dodati još jednu kašiku ulja za još profinjeniji okus!
Isječeni pomfrit operite dva puta u posudi vode prije prženja kako biste uklonili ostatke škroba. Nakon toga, važno je temeljno ih osušiti čistom, upijajućom kuhinjskom krpom i konačno, istapkati kuhinjskim ubrusom. Ako pržite zamrznuti pomfrit, nema potrebe da dodajete ulje, jer zamrznuti pomfrit već sadrži ulje i ovo bi ga moglo učiniti gnjecavim. Ako koristite funkciju 2 u 1 (posuda za pomfrit i posuda za pečenje mesa) nakon što je hrana ispržena u posudi za pečenje mesa, pržite pomfrit još 2-5 minuta nakon što ste uklonili posudu za pečenje mesa da bi bio hrskaviji.
Ne treba dodavati ulje, jer ga pomfrit već sadrži.
Ako pržite zamrznuti pomfrit, nema potrebe da dodajete ulje, jer već sadrži ulje.
Postoji mnogo mogućih razloga:
• Možda niste koristili dobru vrstu krompira.
• Krompiri nisu bili dovoljno oprani i osušeni prije kuhanja te i dalje sadržavaju previše škroba.
• Pomfrit je suviše debelo isjeckan. Narežite pomfrit na tanje ploške.
• Niste koristili dovoljno ulja. Povećajte količinu ulja.
• Filter je možda začepljen. Očistite ga.
Debljina pomfrita utiče na to koliko će oni biti hrskavi ili mekani.
Tanji će komadi biti hrskaviji dok će deblji komadi iznutra biti mekši.
Zavisno od vaših preferencija možete varirati vrijeme pripreme i rezati krompir na tri debljine: tanko: 8 x 8 mm / standardno: 10 x 10 mm / debelo: 13 x 13 mm.
Za najbolje rezultate operite krompire dok su još cijeli, a zatim i nakon što ih narežete u dovoljno vode dok ona ne bude bistra.
To će vam omogućiti da uklonite što više škroba kako biste spriječili da se krompirići lijepe jedni za druge.
Dobro ih osušite suvim upijajućim kuhinjskim ručnikom.
Krompirići bi trebali biti potpuno suvi prije kuhanja.
Za različite užitke koristite različita ulja!
Standardna ulja: maslinovo, ulje uljane repice*, ulje od sjemenki grožđa, kukuruzno ulje, ulje od kikirikija, suncokretovo i sojino ulje*
Aromatizirana ulja: aromatično bilje, čili, bijeli luk, limun...
Posebna ulja: ulje lješnjaka*, ulje od sezama*, šafranovo ulje*, bademovo ulje*, ulje od avokada*, arganovo ulje*...
Preporučamo da ne koristite orahovo ulje, jer nakon kuhanja ostavlja užegli ukus.
(* ulje za kuhanje zavisno od proizvođača).
Nemojte prekoračivati maksimalne količine i radna vremena navedena u tablici recepata, inače nećete dobiti očekivani rezultat i može doći do oštećenja aparata.
Pomfrit ili hrana nisu ravnomjerno izrezani. Moraju se isjeći na komade jednake veličine za savršeno kuhanje.
Nema opasnosti od izvlačenja košare tijekom kuhanja, ali se ne preporučuje.
To će sniziti temperaturu unutar uređaja i, za „Smart” recepte, može poremetiti postavke kuhanja koje su dizajnirane za optimalne rezultate.
Ne preporučujemo upotrebu deterdženata, osim tekućina za pranje.
Ako sumnjate na kvar motora aparata, odnesite ga u ovlašteni servisni centar na provjeru.
Vjerovatno ste solili hranu tokom kuhanja. Ne solite hranu prije završetka kuhanja da ne biste ogrebali posudu aparata ActiFry.
Za modele koji koriste pladanj i zaštitu njegove funkcije, nemojte koristiti metalne posude.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Za to može postojati nekoliko razloga:
• Aparat nije ispravno priključen.
• Niste pritisnuli tipku za uključivanje ili ga niste ispravno pritisnuli. Pokušajte ga ponovo jače pritisnuti.
• Pritisnuli ste tipku za uključivanje ali aparat i dalje ne radi. Provjerite da li je poklopac čvrsto zatvoren.
• Motori rade, ali aparat se ne zagrijava. Odnesite aparat u ovlašteni servisni centar na provjeru.
Temperatura pripreme jela u aparatu Actifry je oko 180 °C (160 °C u srži hrane) na kraju pripreme.
Da, to je izvorno višenamjenski aparat, koji se može koristiti za pripremu širokog raspona namirnica.
Aparat se može upotrebljavati za brojne recepte, od predjela do dezerata.
Možete pripremati i hrskavi pomfrit, meku piletinu ili čak voćni kolač...
Krompir čuvajte u podrumu ili dovoljno hladnom kredencu (na temperaturi između 6 i 8 °C), daleko od svjetlosti.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.