Paprikaš od povrća i piletine

Paprikaš od povrća i piletine

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Skupo

    Cijena

  • Srednje

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 1 pile
  • 3 paradajza
  • 500 g krompira
  • 2 crvena luka
  • 4 češnja bijelog luka
  • 1 limun
  • 3 supene kašike ulja
  • 2 supene kašike nasjeckanog korijandera
  • 1 supena kašika paprike
  • 1 kafena kašika kurkume
  • 5 g đumbira
  • 0,5 l vode
  • So i biber

Priprema

Operite povrće i piletinu. Narežite piletinu na dijelove. Ogulite bijeli luk i crveni luk. Ogulite i nasjeckajte đumbir. Podesite termostat na 160°C u režim za prženje (Fry). Pržite piletinu 7 minuta sa crvenim lukom, bijelim lukom, uljem, đumbirom, solju i biberom dok ne porumeni.

Dodajte papriku, kurkumu, paradajz narezan na četvrtine a zatim vodu. Podesite termostat na 100°C u režim za krčkanje (Simmer). Kuhajte oko 10 minuta sa zatvorenim poklopcem.

Dodajte cijele oguljene krompire. Kuhajte oko 12 minuta, a poklopac držite zatvorenim. Dodajte sok od limuna i korijander. Servirajte dok je toplo.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta