TEFAL OPTIMO 19L CT OF444834

OPTIMO 19L CT OF444834 Pećnica za jednostavnu upotrebu svaki dan!

Tefal Optimo 19L: najjednostavnija, najprilagodljivija pećnica!

Sa svojim rustičnim dizajnom, Optimo 19L je idealna, kompaktna pećnica za svakodnevno kuhanje. Jednostavno izaberite željenu temperaturu, vrijeme i program pečenja i uživaje u svim svojim omiljenim jelima.  

Optimo 19 L: kompaktna pećnica koja radi sve!

Sa Optimo 19 L kompaktnom pećnicom, zagrijavajte i podgrijavajte sva svoja jela sa lakoćom.

Njegov mehanički termostat koji je jednostavan za upotrebu, tajmer i postavke pojednostavljuju kuhanje, dok njegovih 6 načina kuhanja mogu pripremiti svaki recepat: konvekcijski, tradicionalni, grill, tijesto, bain marie i funkcija odmrzavanja.

Ova priča je zaokružena sa okretnom rešetkom i šest visina za kuhanje, posudom za pečenje sa velikim kapacitetom, ali kompaktnim dizajnom, savršen za svaku kuhinju.

Osnove
  • Konvekcijska pećnica za brzo i ravnomjerno pečenje. 

     

    Sa 6 načina pečenja, ova pećnica priprema sve vrste jela!

     

    1. Konvekcija za piletinu, ribu ili za pripremu dva različita jela u isto vrijeme
    2. Konvencionalna za prženu slaninu ili govedinu
    3. Grill za kobasice, kotlete ili graten
    4. Tijesto za mafine, pite ili kolače
    5. Bain Marie za delikatne recepte poput custarda od jaja ili patea
    6. Funckija protiv zamrzavanja

     

  • Easy-to-use mechanical functions:

    - Thermostat up to 240°C
    - Timer up to 120 min
    - 6-mode selector

  • 6 cooking modes to easily heat and reheat your dishes: convection, traditional, grill, pastry, bain-marie and defrost.

  • This 19 L convection oven fits in any type of kitchen.

  • Six different levels, a reversible grid and a baking tray included.

  • default

    Pećnica jednostavna za korisnike 

    Mehaničke funkcije jednostavne za korištenje:

     

    -Termostat do 240°C

    -Tajmer do 120min

    -6 načina rada

     

  • default

    Mnogobrojni načini kuhanja

    6 načina kuhanja za jednostavno zagrijavanje i podgrijavanje vaših jela: konvekcijska, tradicionalna, grill, tijesto, bain marie i odmrzavanje. 

  • default

    Kompaktna veličina

    Ova 19 L konvekcijska pećnica uklapa se u svaku kuhinju.

  • default

    Jednostavna za upotrebu

    Šest različitih nivoa, rešetka sa dva lica i posuda za pečenje uključeni.

Karakteristike
Snaga 1380  W
Snaga grilla 740  W
Ukupni kapacitet 19  L
Vrsta zagrijavanja Konvekcija  
Termostat    
Maksimalna temperatura 240  °C
Trajanje 120  min
Programi za kuhanje 6 načina kuhanja: konvekcijsko, tradicionalno, grill, tijesto, bain marie, odmrzavanje  
Program kuhanja 1 Konvekcija  
Program kuhanja 2 Konvencionalni  
Program kuhanja 3 Grill  
Program kuhanja 4 Pečenje  
Program kuhanja 5 Bain Marie  
Program kuhanja 6 Odmrzavanje  
Dimenzije unutrašnje upotrebne površine (Š X D X V) 32.5x24.5x22.6  cm
Nastavak 1 Odvojiva polica  
Nastavak 2 Posuda za otkapavanje  
Termorespekt etiketa    
Broj slojeva staklenih vrata 2  
Neprijanjajuća obloga otvora    
Boje Crna  
Garancija 2 godine  

Česta pitanja
Prije prve upotrebe:
• Otpakujte aparat. Ambalaža se može reciklirati, ali može i biti korisna za transportovanje pećnice i vraćanje u ovlašteni centar za popravke.
• Stavite pećnicu na stabilnu površinu.
• Uklonite sve naljepnice i zaštite iz unutrašnjeg i vanjskog dijela poćnice.
• Uklonite sav pribor* iz pećnice (roštilj, ražanj itd.).
• Vlažnom krpom očistite pećnicu i pribor. Pažljivo osušite.
• Zatvorite vrata držeći ih samo za dršku.
• U potpunosti razmotajte strujni kabal i uključite ga u utičnicu sa uzemljenjem.
• Stavite tipku za odabir funkcija na položaj „oven“ (pećnica).
• Postavite termostat pećnice na maksimalnu temperaturu.
• Podesite vrijeme na 15 do 20 minuta.
Pećnica počinje raditi. Može doći do oslobađanja manje količine dima, ali to je u potpunosti normalna pojava i nestat će tokom upotrebe.
Vrata smijete otvarati i zatvarati samo držeći dršku.
• Za pečenje mesa i peradi: upotrijebite posudu sa visokim stranama (minimalno 5 cm) da se smanji prskanje masnoće na zidove pećnice.
• Za peciva: upotrijebite posudu sa neprijanjajućim slojem kako biste pecivo mogli lakše okretati.
Za pripremu mesa, ribe, gratiniranih jela, sufle, peciva itd.:
• Stavite policu na odgovarajuću visinu.
• Stavite tipku za odabir funkcija na položaj „oven“ (pećnica).
• Stavite posudu sa hranom u pećnicu i zatvorite vrata.
• Podesite termostat na odgovarajuću temperaturu.
• Podesite tajmer.
Pećnica za zagrijava i isključuje automatski, zavisno o programiranom vremenu rada. Uvijek možete prekinuti pripremu hrane tako da pomjerite tajmer na nulu.
Prethodno zagrijavanje nije uvijek potrebno (ovisno o receptu). Temperatura vrata i zidova je visoka kad je pećnica uključena. Nemojte stavljati posudu direktno na bazni element ili glatku bazu.
Za „grilanje“ i gratiniranje svih vaših jela:
• Prethodno zagrijte pećnicu.
• Stavite posudu ili meso na roštilj što bliže elementu za roštilj, ali da ga namirnice ne dodiruju.
• Možete staviti posudu za pečenje ili posudu za otkapavanje sa malo vode direktno na bazni element ili glatku bazu koja se ne zagrijava tako da možete sakupljati masnoću ili sokove iz namirnica koje pripremate.
• Ostavite vrata napola otvorena (ovisno o modelu).
• Stavite tipku za odabir funkcija na položaj „grill“ (roštilj).
• Podesite odgovarajuće vrijeme pripreme pomoću tajmera.
Pećnica počinje raditi. Kod pečenja mesa neophodno je okrenuti meso nakon pola vremena pečenja (kobasice, itd.).
Kad završi vrijeme pripreme hrane, ako je programirano vrijeme isteklo, pećnica se automatski isključuje. Ako se pećnica ne isključi automatski, postavite tajmer na nulu.
Ni pod kojim uvjetima ne smijete stavljati u aparat materijale koji bi se mogli rastopiti ili zapaliti.
Kod pećnica sa ventilatorom, izbjegavajte stakleno i zemljano posuđe. Koristite nižu temperaturu pečenja od preporučene i produžite vrijeme pečenja.
Ne, morate aktivirati tajmer i podesiti termostat da biste uključili pećnicu.
Pripremu hrane možete prekinuti u svakom trenutku tako da tajmer okrenete na nulu.
Prije svakog postupka održavanja i čišćenja: isključite aparat iz napajanja i ostavite pećnicu da se ohladi.
Za čišćenje vanjske strane pećnice dovoljno ju je jednostavno obrisati spužvom.
Očistite vrata, emajlirane ili lakirane površine i staklene dijelove mekom spužvom uz dodatak male količine blagog deterdženta.
Nemojte upotrebljavati agresivna sredstva za čišćenje (naročito sredstva za ribanje na bazi sode) niti grube ili abrazivne spužvice.
Za lakše čišćenje, vaša pećnica sadrži:
• samočisteće obloge* — nakon pripreme masne hrane, zagrijte pećnicu dok je prazna, postavite termostat na maksimalnu poziciju na 10 minuta, uz zatvorena vrata.
• element za roštilj koji se može sklopiti prema dolje, ali se ne može ukloniti*.
• gladak bazni element koji je emajliran i koji se može podići* (ne može se ukloniti).
* ovisno o modelu
Za jela koja se slažu jedna na druge, možete upotrijebiti meku, neabrazivnu metalnu spužvu. Nikada ne primjenjujte silu kod rukovanja sa elementima.
Sav pribor* (police, posude, set za rotaciju) može se prati u vodi uz dodatak male količine deterdženta ili se može oprati u mašini za suđe.
Da, normalno je da se tokom prve upotrebe aparata oslobađa manja količina dima ili mirisa. Ta pojava će brzo nestati. Poreporučujemo da aparat prvi puta koristite dok je prazan (bez pribora): postavite termostat na maksimalnu poziciju na 15 do 20 minuta.
Ako su neki dijelovi aparata zahvaćeni vatrom, nikada nemojte pokušati gasiti vatru vodom. Ugušite plamen vlažnom krpom tako da prekrijete cijeli aparat. Isključite aparat iz napajanja i ne otvarajte vrata pećnice.
• Vodite računa o preporučenom vremenu pečenja,
• Koristite tamne metalne tepsije sa podesivom visinom i izbjegavajte zemljane tepsije, kao i tepsije od terakote, porculana ili stakla
• Stavite policu na odgovarajuću visinu: Na sredinu, u slučaju pećnice sa ventilatorom i na dno, u slučaju konvekcijske pećnice
• Ne koristite aluminijumsku foliju za kuhanje.
Unutrašnje osvjetljenje radi samo ako je aktivirana funkcija tajmera.
Elementi ne moraju biti crveni da bi pružali toplotu. Zapravo, da li će elementi postati crveni, zavisi o distribuciji između toplotnog učinka i dužine elementa.
Ne. Vaša pećnica nije dizajnirana da se može ugraditi u kuhinjski element. Mora biti postavljena na stabilnu površinu koja je otporna na temperature od minimalno 90 °C. Vrlo je važno da područje oko pećnice bude slobodno, a naročito iznad pećnice.
Način rada odmrzavanja pomaže vam da ubrzate vrijeme odmrzavanja hrane pomoću cirkulacije zraka unutar pećnice (tokom odmrzavanja nema faze zagrijavanja).
Zeleno svjetlo pokazuje da je postignuta željena temperatura.
Crveno svjetlo pokazuje da je aparat uključen.
Vremena pripreme navedena u tabeli samo su orijentaciona. Mogu varirati zavisno od kvaliteta sastojaka i posuđa koje se koristi. Zato se vrijeme pripreme mora prilagoditi zavisno o jelu i priboru za jelo koji se koristi.
Toplotu stvaraju gornji i donji elementi pećnice. Taj tradicionalni način kuhanja pogodan je za pripremu mesa, ribe i pudinga.
Toplotu stvara gornji element pećnice. Ova se metoda može koristiti za tradicionalno grilanje/roštiljanje i za zapečena jela.
Toplotu koja se stvara raspuhuje ventilator koji se nalazi na stražnjem dijelu pećnice, čime se garantuje iznimno jednolično pečenje u svakom dijelu pećnice. Raspuhivanje vazduha omogućuje jednolično pečenje hrane.
Toplotu stvara gornji element pećnice. Dodatak za pečenje na ražnju okreće se da bi komadi mesa bili jednako zapečeni sa svih strana.
Funkcija turbo omogućuje vam brzu pripremu svih jela. Toplota se stvara višim i nižim otporom, čemu je dodana funkcija ventilatora.
Ta funkcija kombinira toplotu koju raspuhuje ventilator i niži otpor, što istovremeno osigurava iznimno jednolično pečenje, s hrskavom teksturom tijesta.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.