Gulaš

Gulaš

Glavno jelo

  • 6

    Broj osoba

  • Skupo

    Cijena

  • Srednje

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 1,5 kg kockica govedine
  • 1 l goveđeg temeljca
  • 100 g koncentrata paradajza
  • 5 glavica luka narezanih na velike kockice
  • 2 češnja bijelog luka, zgnječena
  • 2 velika krompira, oguljena i prepolovljena
  • 2 supene kašike biljnog ulja
  • 1 kašika mljevenog mažurana
  • 3 supene kašike paprike u prahu
  • 60 g brašna
  • So i biber

Priprema

Začinite meso solju, biberom i paprikom. Podesite termostat na 130°C u režim za pečenje (Sauté) pa ispecite meso i crveni luk u ulju. Kada porumeni dodajte češnjeve bijelog luka, koncentrat paradajza i brašno.

Pirjajte od 2 do 3 minute. Podesite termostat na 100°C u režim za pirjanje (Braise). Dodajte goveđi temeljac i mažuran. Kuhajte pokriveno jedan sat i petnaest minuta.

Ako je potrebno, dodajte vodu tokom kuhanja. Kada meso bude skoro kuhano, dodajte krompir. Servirajte toplo sa kiselim vrhnjem.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta