Engagement_Bandeau_934x198_BS.jpg

Mi govorimo ono što radimo i napravimo ono što obećamo!

Tefal i njegovi partneri su svakodnevno posvećeni borbi za poboljšanje i smislen napredak. Pridržavamo se nekoliko principa u svom radu, a to su održivi razvoj, podjednake prilike, uravnotežena prehrana za svakog i odgovorna potrošnja.

Kako bi se suočio sa ovim izazovima, Tefal je definirao pet prioriteta održivog razvoja:

Kao prvo, Tefal vodi računa da su svi proizvodi napravljeni u skladu sa etičkim principima, kako u Tefalovim fabrikama, tako i u fabrikama naših partnera.

Osim toga, Tefal je razvio odgovornu politiku ljudskih resursa, koja je utemeljena na principima borbe protiv diskriminacije i poštovanja svih ljudi. U tom pogledu, Tefal smatra da je od ključne važnosti da svojim zaposlenima ponudi bezbjedno radno mjesto.

Treći prioritet je pomaganje zajednicama. Tefal postupa ekonomično i odgovorno u regijama u kojima posluje, podržava rast lokalnih kompanija, ali i pomaže lokalnim udruženjima u borbi protiv ekskluzije i učestvuje u debatama od javnog značaja, npr. na temu prehrane i zdravlja.

Današnji potrošači zahtijevaju proizvode koji promoviraju zdravlje i bezbjednost. Za Tefal ovo podrazumijeva proizvodnju proizvoda visokog kvaliteta koji su dugotrajni i omogućavaju pripremu zdravih i ukusnih obroka.

Konačno, Tefal vodi računa o životnoj sredini u svim fazama životnih ciklusa svojih proizvoda, od preliminarnih istraživanja, pa do završne obrade na kraju njihovog životnog vijeka, kao i o proizvodnji, prijevozu i upotrebi od strane korisnika.

Ovo znači da vjerujemo da možemo biti lideri u proizvodnji kućanskih aparata, ali da i dalje ne gubimo iz vida važne vrijednosti, kao što su društveni, ekološki i ekonomski principi koji su u samoj srži našeg poslovanja.

U daljem tekstu možete saznati više o tome kako se pridržavamo ovih principa u svom radu.


 

Novo kuhanje je zdravo kuhanje

Kuhanje nije samo miješanje nekoliko sastojaka da bismo pripremili neko jelo. Šta kuhate i način na koji kuhate su od ključne važnosti prilikom pripreme obroka. Da biste shvatili šta je zdravo kuhanje, važno je da naučite kako da sačuvate nutritivne vrijednosti i odlike (ukus, teksturu i mirise) sastojaka. Za ovo su vam potrebni inteligentni aparati.

Morate imati u vidu sljedeća tri važna faktora ako želite pripremiti zdrav i uravnotežen obrok:

 • Upotrijebite manje ulja kako bi priprema bila jednostavnija, a obrok zdraviji.
 • Dobra kontrola temperature je izuzetno važna za pripremu savršenih obroka i očuvanje nutritivnih svojstava u svim sastojcima.
 • Homogena difuzija toplote za brže kuhanje štedi vrijeme i energiju.
 •  

Čuveni neprijanjajući sloj u Tefalovim posudama za kuhanje ne zahtijeva upotrebu ulja, što je sjajna nutritivna prednost.
Uz tehnologiju Thermo-Spot uvijek ćete znati koji je savršen trenutak za početak pripreme savršenih jela. Postanite pravi šef kuhinje uz Tefal! Konačno, naše posuđe ima ekskluzivan dizajn i iznimno je otporno.

+ Tefal

U vrijeme kada su zdravlje i životna sredina sve važniji potrošačima, naše ekološke informacije garantiraju bezbjednost neprijanjajućih slojeva u našim proizvodima.

Ponosni smo na sve posvećenosti kojima stremimo!

POGLEDAJTE PROIZVODE

Bezbjedni i pouzdani proizvodi

Sve fabrike Groupe SEB, uključujući i Tefalovu fabriku, posluju u skladu sa ekološkim zahtjevima standarda ISO 14001. Sve nove industrijske i logističke subjekte podvrgavamo posebnim analizama kako bismo utvrdili da li ispunjavaju uslove koje nalaže ovaj standard ili kako bismo im pomogli da ih ispune.

Najveća Tefalova fabrika se nalazi u Rumiliju u Francuskoj i proizvodi 45 miliona komada godišnje. U sklopu naše kampanje poboljšanja, nastojimo umanjiti ekološki neprihvatljiv uticaj iz godine u godinu. Naša ekološki odgovorna strategija pomogla nam je da osmislimo procjenu životnog ciklusa posude za kuhanje koju provodi ENSAM (Ecole Nationale Supérieure des Arts et Métiers) i potvrđuje QUANTIS.

Na primjer, na ovaj način smo dokazali da Tefalove posude sa neprijanjajućim slojem, ako uzmemo u obzir dugotrajnost proizvoda, neuporedivo manje škode u ekološkom smislu u poređenju sa keramičkim posudama za kuhanje, u slučaju kada su oba proizvoda napravljena pod istim uslovima.  

Naš cilj je napraviti izdržljive proizvode kojima ćete se dugo služiti i u kojima ćete pripremati još mnogo zdravih i ukusnih obroka za svoje najmilije, pritom vodeći računa o zdravlju naše planete.

 

Preuzmite datoteku

 

Vratite djeci osmijeh na lice

Od 2010, svake godine smo lansirali novi asortiman proizvoda kako bismo podržali UNICEF-ove projekte o ishrani djece.

Kada god prodamo neki od ovih proizvoda, Tefal donira UNICEF-u barem 1 EUR. Od prikupljenog novca se zatim finansiraju terapije, hrana, suplementi, kao i posebna njega za pothranjenu decu i ujedno se njihovi roditelji educiraju o zdravoj prehrani.

Donirali smo više od 1,5 miliona EUR UNICEF-u od 2010. godine i na taj način smo podržali djecu u Madagaskaru 2011. godine, kao i djecu u Indiji i Južnoj Africi naredne godine. Program za 2013. – 2014. namijenjen je pothranjenoj deci u Burkini Faso.

I vi možete učiniti dobro djelo i pomoći pothranjenoj deci tako što ćete kupiti neki proizvod iz našeg partnerstva sa UNICEF-om:
 • Posuđe: tave, duboke posude za kuhanje...
 • Pegle
 • Osobne vage

Otkrijte naše ECODESIGN proizvode

U Tefalu želimo osmisliti proizvode koji će vam pomoći u pripremi savršenih obroka za vaše najmilije. Međutim, želimo i očuvati našu životnu sredinu i zato nudimo mnogobrojne proizvode koji su izrađeni od potpuno recikliranog materijala.  

U 2010. godini smo pokrenuli ekološki odgovornu politiku povezivanjem ekologije i gastronomije. Lansirali smo liniju Natura, napravljenu od 100% recikliranog aluminijuma i Enjoy, lopatice koje su napravljene od 95% recikliranog materijala. I danas nastavljamo lansirati ekološki prihvatljive proizvode. Sa zadovoljstvom vam najavljujemo prvu liniju posuđa od 100% recikliranog aluminijuma.  

100% reciklirani aluminijum ima 3 ključne prednosti: 

 • Ušteda energije: u proizvodnji ovog posuđa utroši se 95% manje energije u usporedbi sa proizvodnjom posuđa od klasičnog aluminijuma.
 • Zaštita svjetskih rezervi aluminijuma: 1 tona recikliranog aluminijuma odgovara aluminijumu prikupljenom iz 4 tone boksita*. Planeta tako čuva svoje prirodne resurse i smanjuje se količina zakopanog otpada. Ovo je jedan mali korak za kuhinje, a ogroman za planetu.
 • Savršeni rezultati: uz homogenu difuziju toplote i brzo dostizanje željene temperature, reciklirani aluminijum garantira iste rezultate kao i klasični aluminjum.
 •  

Tefal je posvećen zaštiti planete i zalaže se za očuvanje njenih prirodnih resursa. Uvjereni smo da doprinosimo zaštiti planete ako koristimo reciklirani aluminijum!

Saznajte više