Kompot od sušenog voća

Kompot od sušenog voća

Desert

  • 5

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cijena

  • Veoma jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 1 šolja suhih šljiva
  • 1/2 šolje suhih smokava
  • 1,5 šolja suhih kajsija
  • 1 šolja grožđica (ukupna težina suhog voća trebala bi biti 675 g)
  • 1 šolja narezanih datula
  • 900 ml proključale vode
  • 115 g smeđeg šećera
  • 1 kafena kašika (5 ml) cimeta.

Priprema

Dobro operite voće. Stavite voće, osim datula, u veliku posudu i prekrijte ključalom vodom. Ostavite da se namače 10 minuta. Izvadite tronožac i košaru. Stavite voće i tečnost u kojoj se namakalo u tavu.

Dodajte šećer i začine. Koristite 2. nivo pritiska. Zatvorite poklopac i primijenite puni pritisak. Kuhajte 15 minuta. Podignite lonac sa štednjaka i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi bez mijenjanja regulatora pritiska.

Kada indikator pritiska padne, otvorite poklopac. Servirajte vruće ili hladno.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta