Minestrone

Minestrone

Supe

  • 5

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cijena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 50 g maslaca
  • 1 mala repa (narezana na komadiće)
  • 4 praziluka (narezani na kolutiće)
  • 2 stabljike celera (nasjeckanog)
  • 1 srednja mrkva (narezana na komadiće)
  • 3 mahune (narezane na kolutiće)
  • 2 paradajza (bez kore i nasjeckani)
  • 15 ml (1 supena kašika) pasiranog paradajza
  • 1 zgnječeni češanj bijelog luka (po želji)
  • 1,2 litre (2 pinte) vrućeg goveđeg ili povrtnog temeljca
  • 50 g špageta (razlomljenih na komade od 2,5 cm)
  • 35 g ribanog gruyera ili parmezana, soli i bibera.

Priprema

Istopite 25 g maslaca i oko 5 minuta pržite repu, praziluk, celer i mrkvu.

Dodajte mahune, paradajz, pasirani paradajz i bijeli luk.

Ulijte vrući temeljac.

Koristite 2. nivo pritiska.

Zatvorite poklopac i primijenite puni pritisak.

Kuhajte 25 minuta.

Podignite lonac sa štednjaka i pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi bez mijenjanja regulatora pritiska.

Kada indikator pritiska padne, otvorite poklopac.

Dodajte špagete i ostatak maslaca.

Pustite da proključa uz povremeno miješanje i pustite da ključa 15 minuta bez poklopca.

Servirajte odmah i pospite naribanim sirom.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta