Odrezak sa chimichurri umakom

Odrezak sa chimichurri umakom

  • 4

    Broj osoba

  • Jeftino

    Cijena

  • Veoma jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 4 odreska po približno 200g težine
  • 2 supene kašike vinskog sirćeta
  • 1/2 limuna
  • 4 čehne bijelog luka
  • 6 grančica peršuna
  • 1/2 kašičice čili paprike
  • 6 cl maslinovog ulja
  • So & biber

Priprema

Izvadite meso iz frižidera i ostavite ga najmanje 30 min na sobnoj temperaturi.

U međuvremenu pripremite chimichurri umak: pomješajte sirće, limunov sok, nasjeckani svježi bijeli luk, nasjeckani peršun i ulje. Dodajte prstohvat soli, bibera I mljevenu ljutu papriku.

Digitalna opcija: izaberite program "Grill" i zagrijte aparat na 200°C, 15 minuta. Začinite meso sa soli I biberom, a zatim ga stavite u korpu aparata Easy Fry & Grill-a I pecite po dvije minute sa obje strane.

Mehanička opcija: Zagrijte aparat na 200 stepeni, zatim začinite meso sa soli I biberom, a onda ga stavite u korpu aparata Easy Fry & Grill I pecite po dvije minute sa obje strane.