Broj osoba
Cijena
Težina pripreme
Vrijeme pripreme
Vrijeme pripreme
Pomoću kuhinjskog kanapa od pamuka zavežite tamjan, peršun i lovorov list u snop; ostavite po strani.
Zagrijte svoju Tefal tavu dok Thermo-Signal ne postane crven. To znači da je vaša tava na pravoj temperaturi za početak kuhanja.
Dodajte suho meso i propržite ga oko 2 minute. Zatim ga prebacite na tanjir (ukoliko ostane masnoće, ostavite je u tavi).
Podignite toplotu na srednje visoku. Piletinu začinite solju i biberom. Propržite piletinu oko 4 minute na svakoj strani. Prebacite na tanjir i ostavite po strani.
Dodajte luk, mrkvu i bijeli luk u avu. Pržite dok luk ne omekša, oko 4 minute. Umiješajte pastu od paradajza i brašno; kuhajte tokom 1 minute.
Dodajte vino, temeljac, piletinu i snop ljekovitog bilja. Pustite da proključa, poklopite i stavite da se krčka. Kuhajte tokom 10 minuta; zatim skinite poklopac i dinstajte dok piletina ne bude kuhana, oko 10 minuta. Uklonite i bacite snop ljekovitog bilja; dodajte suho meso.
Uživajte!
Pronađite uslove garancije za proizvod
Pronađite servisni centar
Pronađite uputstva za upotrebu Tefal proizvoda.
Pronađite odgovore na pitanja.
Naši savjetnici stoje Vam na usluzi.