TEFAL TOASTER EXPRESS TT410

TOASTER EXPRESS TT410 Tefal express toster s 2 otvora, svevremenski dizajn odgovara svakoj kuhinji

 

Otkrijte novi Tefal Express toster!

 

Njegov elegantni i savremeni dizajn od nehrđajućeg čelika uklopit će se u bilo koju kuhinju. Sa svoje 3 jednostavne funkcije, možete tostirati bilo koju vrstu hljeba, te uz 7 nivoa tamnjenja za svačiji ukus.

 

Oznaka: TT410D38

Tefal Express toster, jednostavan za upotrebu sa savremenim dizajnom koji se uklapa u bilo koju kuhinju

Otkrijte novi Tefal Express Toster!

Njegove 3 jednostavne funkcije sa svjetlosnim indikatorom omogućuju vam da tostirate hljeb onako kako vam se sviđa: zaustavite pečenje kad god želite; ponovo zagrijte prethodno pečeni hljeb; odmrznite i pecite zamrznuti hljeb.

Promjenjiva širina otvora centrira vaš hljeb, za ravnomjerno pečenje.

Sadrži i odvojivu posudu za mrvice, kako bi kuhinja bila čista.

Elegantan dizajn od nehrđajućeg čelika uklapa se u bilo koju kuhinju.

Osnove
 • Završna obrada od nehrđajućeg čelika i tanak dizajn

  S elegantnim, suvremenim dizajnom od nehrđajućeg čelika, toster izgleda savršeno u svakoj kuhinji.

 • 7 nivoa tamnjenja

  7 nivoa tamnjenja za svačiji ukus, od malo zlatnog do jače hrskavog

 • 3 funkcije

  S jednostavnim funkcijama zaustavljanja, odmrzavanja i ponovnim grijanjem s svjetlosnim indikatorom, odmah zaustavite ciklus pečenja, tostirajte zamrznuti hljeb ili zagrijte već pečeni hljeb.

 • Promjeniva širina otvora za automatsko centriranje kriški

  Idealno za tanje i deblje kriške, automatsko centriranje hljeba, za savršene rezultate svaki put

 • Funkcija visokog izbacivanja tosta

  Jednostavno vađenje čak i manjih komada hljeba zahvaljujući funkciji visokog izbacivanja tosta.

 • Odvojiva posuda za mrvice

  Jednostavno čišćenje zahvaljujući odvojivoj posudi

Karakteristike
Snaga 850  
Visoko podizanje    
Stop    
Odmrzavanje    
Podgrijavanje    
Nivoi kontrole 7  
Odvojivi spremnik za mrvice    
Spremnik kabla    
Termoizolirani zid    
Indikacijsko svjetlo    
Boje Nehrđajući čelik  
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Tipka za odmrzavanje odmrzava hljeb i automatski ostavlja još vremena za tostiranje hljeba.
Funkcija zagrijavanja automatski smanjuje vrijeme tostiranja za oko 30 sekundi, tako da se ohlađeni tost može zagrijati, a da ne zagori.
Ne, naši tosteri nisu prilagođeni kesicama za tost.
Uz pomoć ove funkcije možete podići hljeb iznad otvora za hljeb i tako izvaditi manja peciva, kao što su lisnato tijesto ili đevreci, a da ne opečete prste!
Na radnu površinu koja ima dovoljno prostora oko sebe i udaljena je od zapaljivih materijala (zavjese, kante za smeće, utičnice itd.). Nikada ga ne ostavljajte bez nadzora.
Gotovo svaki tip hljeba koji se može kupiti u trgovini. Imajte u vidu da se suhi hljeb brže tostira od svježeg hljeba. Zamrznuti hljeb se duže tostira. Pomoću prilagodljivog termostata možete odrediti nivo tostiranja u skladu sa vašim ukusom. Ako se kriška hljeba zaglavi u aparatu, isključite ga i pustite da se ohladi. Nakon toga možete izvaditi krišku hljeba bez rizika od opekotina.
Vrijeme i nivo tostiranja mogu zavisiti od razlika u vlažnosti različitih tipova hljeba. Blago suh hljeb treba tostirati na vrlo niskom položaju. Veoma svjež hljeb ili hljeb od cijelog zrna treba tostirati na nešto višem položaju. Hljeb sa neravnom površinom, kao što su engleske zemičke, nekad treba tostirati na višem položaju.
Da, možete tostirati hljeb sa žitaricama.
Ne možete tostirati hljeb sa suhim voćem. Tostiranjem će hljeb dobiti loš ukus i voće se može ugljenisati, što može dovesti do materijalnih oštećenja.
Ne preporučujemo zagrijavanje ili tostiranje proizvoda koji su prekriveni ili posuti šećerom.
Da. Zahvaljujući funkciji automatskog centriranja na svim našim tosterima i ekstra dubokim i širokim otvorima na novim modelima, možete lako tostirati peciva, pogačice ili debele kriške hljeba, a da se ne zalijepe za grijače.
Ne. Nikada ne koristite toster za pečenje, grilovanje ili odmrzavanje druge hrane osim hljeba.
Ovo je moguće samo u aparatima koji su posebno prilagođeni za mala peciva. Imajte u vidu da u toster mogu stati najviše 2 do 3 peciva, kako bi se izbjegla koncentracija toplote.
Ne, aparat se može koristiti samo sa jednom funkcijom tokom upotrebe.
Suvi hljeb se tostira brže od svježeg hljeba. Zamrznuti se hljeb tostira još duže.
S tipkom za odabir nivoa pečenja tostiranje možete prilagoditi svom ukusu.
Prije čišćenja, održavanja ili odlaganja, isključite toster i pustite da se ohladi. Za čišćenje vanjske strane tostera i kabla napajanja koristite mekanu krpu i blago navlaženu spužvu i deterdžent. Zatim temeljno osušite toster. Da biste očistili odjeljak za mrvice, uklonite ga i prebrišite vlažnom krpom. Ne perite ga u mašini za suđe. Prilikom održavanja tostera nikada ne koristite snažne deterdžente, metalni pribor ili abrazivne žičane spužve. I, nikada ne dodirujte grijač.
Ručica tostera ostaje spuštena samo kada je toster priključen na napajanje. Ako niste uklonili problem, isključite toster iz napajanja i okrenite ga iznad sudopera i blago protresite kako biste uklonili eventualne velike mrvice koje blokiraju mehanizam. Ako još uviek niste uklonili problem, odnesite toster u ovlašteni servis.
Do neravnomjernog zagrijavanja dolazi kada stavite jednu krišku hljeba u toster sa dva proreza.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Standardni hljeb kvadratnog oblika. Imajte u vidu da se stariji hljeb brže tostira od svježeg hljeba. Za tostiranje zamrznutog hljeba potrebno je više vremena,ovisno o modelu. Toster je opremljen tipkom za tostiranje zamrznutog hljeba.
Ne morate baciti pripremljeni tost, koristite funkciju podgrijavanja (ovisno o modelu).
Isključite aparat i pustite da se ohladi. Isključite ga iz napajanja prije vađenja hljeba. Nakon toga možete izvaditi krišku hljeba bez rizika od dodirivanja vrelog grijača. Nikada ne ostavljajte toster bez nadzora tokom rada.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.