TEFAL DOUBLE FORCE DO822138

DOUBLE FORCE DO822138 Moj pobjednički duo u kuhinji

 

Okretna snaga ili brzina multipraktika: zašto birati?

 

DoubleForce je moj pobjednički duo u kuhinji sa dva izlaza motora koji pružaju optimalnu radnu brzinu i okretnu snagu posudi. Sa raznovrsnim programima i dodacima ovaj visokooperativni, robusni i elegantni sve u jednom multipraktik je dizajniran kako bi uspješno zadovoljio vaše svakodnevno spremanje pripravaka.

 

Oznaka: DO822138

DoubleForce multipraktik: moj pobjednički duo u kuhinji!

Sa DoubleForce multipraktikom, nema potrebe da birate između brzine i snage! Zahvaljujući 2 izlaza motora, pruža najbolje od oba svijeta.

Opremljen sa 1,000 W snage, glavnom posudom od 3L i posudom za miješanje od 2L, kao i ukupno 6 brzina, DoubleForce sprema sve vrste pripravaka, od najmanjih do najvećih.

Posjeduje praktičan set nastavaka, DoubleForce je vaš sve u jednom multipraktik za rendanje, rezanje, sjeckanje, miješanje, mućenje i više od toga.

Pored toga, sa ekskluzivnim sistemom za jednostavno zaključavanje, zaključavanje poklopca nikad nije bilo lakše.

Elegantan, a robusan, DoubleForce je vaš savršen saveznik u kuhinji!

Osnove
 • 2 različita izlaza motora

  Oba izlaza motora pružaju optimalnu brzinu rada i snagu okreta posudi. Ružičasta: spora, ali snažna jačina okreta za posudu za sjeckanje. Narandžasta: velika brzina, ali manja jačina okreta za posudu za miješanje.

 • Ekskluzivni sistem jednostavnog zaključavanja

  Zaključavanje poklopca nikada nije bilo lakše: gdje god da postavite poklopac na posudu, samo ga zarotirajte nekoliko stepeni u smjeru kazaljke na satu kako bi se zaključao. Posuda za sjeckanje se također može zaključati u dvije pozicije na procesor namirnica kako bi bila praktična i za dešnjake i ljevake.

 • default

  Praktičan set dodataka

  DoubleForce multipraktik je opremljen širokim spektrom praktičnih i efikasnih dodataka: oštrica od nehrđajućeg čelika za sjeckanje i rezanje svih vrsta namirnica; dva obrtna diska od nehrđajućeg čelika za grublje rendanje / sjeckanje i sitnije rendanje /sjeckanje povrća ili sira; posuda za miješanje za pripremanje ukusnih supa, sokova, smoothiea, itd.; mlin za pripremu bilo kakvog tijesta, od laganom do čvrstog; sjeckalica za crveni i bijeli luk, bilje, itd. ; diska za miješanje šlaga za deserte i emulziju sosova, npr. majoneze.

 • Snažan multipraktik velikog kapaciteta

  Sa motorom od 1,000 W , glavnom posudom ukupnog kapaciteta od 3 L i posudom za miješanje od 2 L, DoubleForce procesuira sve vrste pripravaka, od najmanjih do najvećih. 

 • 6 brzina

  Za svaki izlaz za motor, 2 različite brzine i postave pulsiranja koje se podešavaju manuelno, pritiskom na prekidač, što čini ukupno 6 opcija postavki za različite vrste pripravaka. 

 • Visoko kvalitetni standardi

  DoubleForce je dizajniram sa velikom pažnjom kako bi bio ne samo elegantan, sa kromiranim brend umetkom, nego i robusan: ekstremno je stabilan na kuhinjskom pultu, čak i kada radi na najvećoj brzini. Također je uključena i kutija za odlaganje kako bi se dodaci za sjeckanje i mlin uklopili u posudu.

Karakteristike
Snaga 1000  
Pulse funkcija    
Broj nastavaka 8  
Broj funkcija 28  
Upotrebljivi kapacitet posude 1.5  L
Blender DA  
Puni kapacitet blendera 2.0  L
Kapacitet blendera 1.5  L
Materija posude za blender Plastika  
Nastavak za rezanje Oštrica od nehrđajućeg čelika  
Nastavak za grubo rezanje Nastavak koji reže/usitnjava u povratnom hodu  
Nastavak za tanko rezanje Nastavak koji reže/usitnjava u povratnom hodu  
Nastavak za usitnjavanje    
Nastavak za emulzifikaciju Nastavak  
Cjedilo za agrume    
Mini sjeckalica    
Lopatica    
Odlaganje nastavaka Posuda kao spremnik  
Spremnik kabla    
Mogućnost pranja u mašini za suđe    
Mogućnost pranja u mašini za posuđe - detalji Svi dijelovi osim baze motora  
Boje Bijela i tamnosiva  
Ukupni kapacitet posude 3.0  L
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Prije prve upotrebe aparata, operite sav pribor u toploj vodi sa malo deterdženta (pogledajte poglavlje o čišćenju u vašim uputstvima za upotrebu). Isperite i osušite.
Postavite blok motora na ravnu, čistu i suhu površinu.
Uključite aparat u struju.
Tekućine treba ostaviti da se ohlade na sobnoj temperaturi prije obrade. Nemojte stavljati vruće namirnice u posudu, jer toplota iz namirnica može prouzročiti slabljenje dihtunga.
Veće brzine koriste se za nastavke kao što su nastavak za miješanje tečnosti te diskovi za sjeckanje i rendanje, međutim nastavci kao što su cjedilo za limun ili nastavak za pripremu tijesta trebaju se koristiti sa nižim brzinama.
Tipka za pulsiranje se koristi kada vam je potrebno brzo povećanje snage uz optimalnu brzinu. To je najčešća funkcija koja se koristi prilikom upotrebe blendera, a njome upravlja korisnik, što znači da kontrolirate koliko dugo će aparat raditi u tom načinu rada. To je koristan način da se izbjegne pretjerana obrada namirnica. Na primjer, može se koristiti da bi se voće izmiješalo u smjesu za tortu na kraju obrade ili za miješanje mekog voća u jogurt za izradu frapea.
Nož od nehrđajućeg čelika koristi se za: miješanje, sjeckanje, izradu pirea, izradu prezle, smjese za kolače, peciva i torti. Nastavak za miješanje tečnosti se koristi za npr. juhe, mliječne napitke itd. ili za izradu pirea od mekog voća ili kuhanog povrća i voća. Ne smije se koristiti za mljevenje mesa ili miješenje teških tijesta i smjesa za peciva.
Za ublažavanje boje, istrljajte obojane dijelove krpom ili papirom natopljenim jestivim uljem te ih operite na uobičajeni način.
Neophodno je da dijelove očistite odmah nakon upotrebe kako bi se smanjile mrlje.

Isključite aparat iz struje.
Za jednostavnije čišćenje, isperite pribor odmah nakon upotrebe.
Operite i osušite pribor: može se prati u mašini za suđe, u vodi ili pod mlazom vode iz slavine, osim bloka motora, sklopa za mljevenje (reduktor + glava za mljevenje)*, pogonske jedinice miješalice* i tijela sokovnika* (*ovisno o modelu). Obrišite te dijelove vlažnom spužvom.
Nakon što se osuše, premažite nož i rešetku mašine za mljevenje jestivim uljem kako bi ostali masni.
Ulijte vruću vode sa dodatkom nekoliko kapi deterdženta za pranje posuđa u posudu miksera, zatvorite poklopac opremljen otvorom za unošenje hrane, pulsirajte nekoliko puta, isključite aparat iz struje i isperite posudu.
Noževi pribora su vrlo oštri pa pažljivo rukujte njima.
Mnogi multipraktici imaju dijelove koji se mogu prati u mašini za suđe, kao što su posude i noževi, međutim to je često karakteristika specifična za određeni proizvod pa pogledajte uputstva za upotrebu i održavanje aparata. Blok motora multipraktika se nikada ne smije stavljati u mašinu za suđe.
Provjerite da li je sistem zaključavanja dobro postavljen. Kod svih multipraktika potrebno je da posuda i poklopac budu ispravno postavljeni prije postupka obrade namirnica. To je sigurnosna funkcija koja onemogućava okretanje noževa ukoliko nema zaštite. Kad su posuda i poklopac ispravno postavljeni, oznake na njima su međusobno poravnane.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Ulijevanje vruće tekućine u posudu, koja može deformirati dihtung, upotreba previše tekućine, dihtung osovine nije ispravno postavljen nakon pranja.
Disk za emulziranje radi na drugačiji način od uobičajene dvostruke miješalice za tijesto. Kad se koristi disk za emulziranje, mješavina kruži u posudi, a kad se koriste dvostruke miješalice za tijesto, zrak brže ulazi u mješavinu što rezultira lakšom i prhkijom smjesom ili tijestom.
Multipraktik je aparat koji može odraditi više poslova u kuhinji kad pripremate jela, i to brže i lakše nego kada radite ručno. Osnovna funkcija multipraktika je sjeckanje, rendanje i miješanje. Skoro svi dostupni multipraktici također imaju funkcije mljevenja i sjeckanja.
Kuhinjski robot radi na drugačiji način od multipraktika jer nastavci koji se koriste za miješanje postavljeni su s gornje strane u smjesu koja se miješa, dok kod multipraktika alati za miješanje rade u donjem dijelu, ispod namirnica. Kuhinjski robot služi prvenstveno za miješanje tijesta i smjesa za torte. Multipraktik može raditi te poslove, ali ne tako učinkovito kao kuhinjski robot. Ako planirate praviti torte, trebate uzeti u obzir koliko često ćete ih praviti. Ako ćete vam to biti jedan od čestih poslova, tada je kuhinjski robot bolje rješenje. Važno je napomenuti i da je multipraktik zapravo puno manji od kuhinjskog robota.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.