TEFAL DOUBLEFORCE COMPACT DO546838

DOUBLEFORCE COMPACT DO546838 Moj kompaktni uspješni saveznik u kuhinji

 

Zašto birati silu okretanja ili brzinu kada se radi o multipraktiku?

 

DoubleForce Compact je moj uspješni saveznik u kuhinji s dva izlaza motora koji osiguravaju optimalnu radnu brzinu i silu za okretanje posude. S raznovrsnim programima i nastavcima ovaj napredni multipraktik s visokim performansama osmišljen je tako da uspješno odgovara svim vašim svakodnevnim potrebama prilikom pripreme namirnica.

 

Oznaka: DO546838

DoubleForce Compact multipraktik: moj uspješni saveznik u kuhinji!

S DoubleForce Compact multipraktikom, nema potrebe birati brzinu ili silu! Zahvaljujući dva različita izlaza motora, ovajmultipraktik pruža najbolje od oba svijeta.

Opremljen s 800 W snage, glavnom posudom zapremine 3L  i posudom za blender zapremine 1.25L, nudi ukupno 6 opcija brzine, DoubleForce Compact omogućava sve vrste priprema, od najmanjih do najvećih, a zauzima vrlo ograničen prostor na vašoj radnoj površini.

Uz raznovrsne nastavake, DoubleForce Compact je vaš multipraktik za sve, koji zahvaljujući brojnim nastavcima reže, usitnjava, sjecka, miksa, miješa i još mnogo toga.

Štedljivi kada se radi o prostoru koji zauzima, ali snažan, DoubleForce Compact je vaš najbolji saveznik u kuhinji!

Osnove
 • Dva različita izlaza motora

  Svaki izlaz motora osigurava optimalnu radnu brzinu i silu koja pokreće posudu. Ljubičasta: niska brzina, ali snažna snaga za pokretanje posude za usitnjavanje sastojaka. Narandžasta: velika brzina, ali manje snage za pokretanje posude blendera.

   

 • Ušteda prostora

  DoubleForce Compact zauzima ograničeni prostor na kuhinjskoj ploči zahvaljujući dizajnu direktnog pogona, optimiziranom otisku svojeg motornog bloka i košari kako bi lijepo i sigurno odložili nastavke za rezanje u glavnoj posudi.

 • Raznovrsni nastavci

  DoubleForce kompaktni multipraktik opremljen je velikim brojem namjenskih i učinkovitih nastavaka: oštrica od nehrđajućeg čelika za usitnjavanje i rezanje svih vrsta sastojaka; Dva reverzibilna diska od nehrđajućeg čelika za grubo rezanje i fino rezanje povrća ili sira; Jedan dodatni disk od nehrđajućeg čelika za ribanje tvrdih sastojaka; blender za miješanje ukusnih juha, sokova, smoothija itd .; Mješenje za pripremu bilo koje vrste tijesta od prhkih do teških; Sjeckalica koji fino usitnjava luk, bijeli  luk, začinsko bilje, itd .; Disk koji će bez problema umutiti  vrhnje za deserte i emulgirati sosove poput majoneze.

 • Snažan multipraktik velikog kapaciteta

  Sa motorom snage 800 W, uz 3 L potpunog kapaciteta glaven posude i sa 1.25 L potpunog kapaciteta posude blendera, DoubleForce compact multipraktik je opremljen za obradu svih vrsta namirnica, od najmanjih do najvećih. 

 • 6 brzina

  Za svaki izlaz motora, 2 različita nivoa postavke brzine i puls postavke moguće je manuelno prilagoditi što predstavlja 6 postavki koje imate na raspolaganju prilikom pripreme raznovrsnih jela i namirnica. 

Karakteristike
Snaga 800  
Pulse funkcija    
Broj nastavaka 9  
Broj funkcija 29  
Blender DA  
Puni kapacitet blendera 1.25  L
Materija posude za blender Plastika  
Nastavak za rezanje Oštrica od nehrđajućeg čelika  
Nastavak za grubo rezanje Nastavak koji reže/usitnjava u povratnom hodu  
Nastavak za tanko rezanje Nastavak koji reže/usitnjava u povratnom hodu  
Ostali nastavci za rezanje Nastavak za tanko rezanje  
Nastavak za usitnjavanje    
Nastavak za emulzifikaciju Nastavak  
Mini sjeckalica    
Lopatica    
Odlaganje nastavaka Posuda kao spremnik  
Spremnik kabla    
Mogućnost pranja u mašini za suđe    
Mogućnost pranja u mašini za posuđe - detalji Sv dijelovi osim baze motora  
Boje Crno/siva  
Ukupni kapacitet posude 3.0  L
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Prije prve upotrebe aparata, operite sav pribor u toploj vodi sa malo deterdženta (pogledajte poglavlje o čišćenju u vašim uputstvima za upotrebu). Isperite i osušite.
Postavite blok motora na ravnu, čistu i suhu površinu.
Uključite aparat u struju.
Tekućine treba ostaviti da se ohlade na sobnoj temperaturi prije obrade. Nemojte stavljati vruće namirnice u posudu, jer toplota iz namirnica može prouzročiti slabljenje dihtunga.
Veće brzine koriste se za nastavke kao što su nastavak za miješanje tečnosti te diskovi za sjeckanje i rendanje, međutim nastavci kao što su cjedilo za limun ili nastavak za pripremu tijesta trebaju se koristiti sa nižim brzinama.
Tipka za pulsiranje se koristi kada vam je potrebno brzo povećanje snage uz optimalnu brzinu. To je najčešća funkcija koja se koristi prilikom upotrebe blendera, a njome upravlja korisnik, što znači da kontrolirate koliko dugo će aparat raditi u tom načinu rada. To je koristan način da se izbjegne pretjerana obrada namirnica. Na primjer, može se koristiti da bi se voće izmiješalo u smjesu za tortu na kraju obrade ili za miješanje mekog voća u jogurt za izradu frapea.
Nož od nehrđajućeg čelika koristi se za: miješanje, sjeckanje, izradu pirea, izradu prezle, smjese za kolače, peciva i torti. Nastavak za miješanje tečnosti se koristi za npr. juhe, mliječne napitke itd. ili za izradu pirea od mekog voća ili kuhanog povrća i voća. Ne smije se koristiti za mljevenje mesa ili miješenje teških tijesta i smjesa za peciva.
Za ublažavanje boje, istrljajte obojane dijelove krpom ili papirom natopljenim jestivim uljem te ih operite na uobičajeni način.
Neophodno je da dijelove očistite odmah nakon upotrebe kako bi se smanjile mrlje.

Isključite aparat iz struje.
Za jednostavnije čišćenje, isperite pribor odmah nakon upotrebe.
Operite i osušite pribor: može se prati u mašini za suđe, u vodi ili pod mlazom vode iz slavine, osim bloka motora, sklopa za mljevenje (reduktor + glava za mljevenje)*, pogonske jedinice miješalice* i tijela sokovnika* (*ovisno o modelu). Obrišite te dijelove vlažnom spužvom.
Nakon što se osuše, premažite nož i rešetku mašine za mljevenje jestivim uljem kako bi ostali masni.
Ulijte vruću vode sa dodatkom nekoliko kapi deterdženta za pranje posuđa u posudu miksera, zatvorite poklopac opremljen otvorom za unošenje hrane, pulsirajte nekoliko puta, isključite aparat iz struje i isperite posudu.
Noževi pribora su vrlo oštri pa pažljivo rukujte njima.
Mnogi multipraktici imaju dijelove koji se mogu prati u mašini za suđe, kao što su posude i noževi, međutim to je često karakteristika specifična za određeni proizvod pa pogledajte uputstva za upotrebu i održavanje aparata. Blok motora multipraktika se nikada ne smije stavljati u mašinu za suđe.
Provjerite da li je sistem zaključavanja dobro postavljen. Kod svih multipraktika potrebno je da posuda i poklopac budu ispravno postavljeni prije postupka obrade namirnica. To je sigurnosna funkcija koja onemogućava okretanje noževa ukoliko nema zaštite. Kad su posuda i poklopac ispravno postavljeni, oznake na njima su međusobno poravnane.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Ulijevanje vruće tekućine u posudu, koja može deformirati dihtung, upotreba previše tekućine, dihtung osovine nije ispravno postavljen nakon pranja.
Disk za emulziranje radi na drugačiji način od uobičajene dvostruke miješalice za tijesto. Kad se koristi disk za emulziranje, mješavina kruži u posudi, a kad se koriste dvostruke miješalice za tijesto, zrak brže ulazi u mješavinu što rezultira lakšom i prhkijom smjesom ili tijestom.
Multipraktik je aparat koji može odraditi više poslova u kuhinji kad pripremate jela, i to brže i lakše nego kada radite ručno. Osnovna funkcija multipraktika je sjeckanje, rendanje i miješanje. Skoro svi dostupni multipraktici također imaju funkcije mljevenja i sjeckanja.
Kuhinjski robot radi na drugačiji način od multipraktika jer nastavci koji se koriste za miješanje postavljeni su s gornje strane u smjesu koja se miješa, dok kod multipraktika alati za miješanje rade u donjem dijelu, ispod namirnica. Kuhinjski robot služi prvenstveno za miješanje tijesta i smjesa za torte. Multipraktik može raditi te poslove, ali ne tako učinkovito kao kuhinjski robot. Ako planirate praviti torte, trebate uzeti u obzir koliko često ćete ih praviti. Ako ćete vam to biti jedan od čestih poslova, tada je kuhinjski robot bolje rješenje. Važno je napomenuti i da je multipraktik zapravo puno manji od kuhinjskog robota.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.