Innovation-Bandeau-934x198_BS.jpg

Stvoreni smo za inovacije

Ubjeđeni smo da su inovacije ključ uspjeha.

U Tefalu primjenjujemo svoje znanje na području tehnologije, ergonomije, svakodnevne upotrebe proizvoda i navika potrošača kako bismo saznali vaše potrebe i osmislili nova rješenja, proizvode i usluge koji će unaprijediti vaš svakodnevni život.

Znamo da vam možemo ponuditi inovacije koje će promijeniti vaš život nabolje ako osluškujemo vaše potrebe.


Šta to znači Tefalova „inovacija”?

Naš tim za istraživanje i razvoj neprestano je u toku sa najnovijim tehnologijama i očekivanjima kupaca.

U potrazi za inovacijama, neprekidno istražujemo nova polja koja nadilaze osnovne kućanske aparate. Mi smo usmjereni na budućnost. Neprekidno razmjenjujemo iskustva sa univerzitetima i pratimo njihova istraživanja u posebnim područjima, kao što je proces kuhanja, te blisko sarađujemo sa najboljim kuharima na svijetu poput Jamie Olivera, koji nam pomaže da osmislimo najkvalitetnije posuđe i aparate koje svako može jednostavno upotrebljavati.

Istražite naš portal za posebne inovacije i pogledajte neke primjere naših glavnih inovacija ovdje!

 

ActiFry

Inovativnost za vaše zdravlje

Ideja prženja domaćeg pomfrita sa vrlo malom količinom ulja već dugo je aktualna. Međutim, uspjeli smo pristupiti ovom izazovu iz nove perspektive, sarađujući sa francuskim univerzitetima koji se bave procesom kuhanja. Ova nova saznanja su nam pomogla da shvatimo ulogu ulja u kuhanju i koji su preduslovi za savršen pomfrit: hrskav izvana, a mekan iznutra.
Kada smo razvili i usavršili ovaj proces, odlučili smo da ga primjenimo na kuhinjske aparate. Nakon pet generacija prototipova i nebrojenih organoleptičkih ispitivanja, dostigli smo željeni kvalitet i rezultate.

Tako je rođen ActiFry. Sada želimo da i vi krenete našim kulinarskim stopama.

 

Pogledajte video

 
 

Freemove

Otkrijte bežičnu peglu za nesputanu slobodu pokreta!

Agilna pegla Freemove Freemove u potpunosti je bežična. Tanka baza se postavlja na dasku za peglanje, povezuje se sa izvorom napajanja i napaja peglu.

Neprekidno punjenje: pegla se puni kad je položena na bazu tokom kratkih pauzi u peglanju (umjesto postavljanja na stopalo kod pegli sa kablom).

Ergonomična baza: Baza je prilagođena prirodnim, vodoravnim pokretima pegle. Oblik kupole za ublažavanje udaraca pomaže pegli da zauzme pravi položaj na bazi.

Pogledajte video

Thermo-Spot®

Otkrijte tajnu savršenog kuhanja uz Thermo-Spot®!

Da li ste znali da je tajna savršenog kuhanja u tome da pravilno zagrijete posudu prije kuhanja? Baš kao što prije pečenja zagrijavate rernu, isto tako trebate zagrijati posudu za kuhanje da biste postigli najbolje rezultate prženja.
 


Thermo-spot® je indikator toplote koji vam pomaže da sigurno pripremite savršeni obrok za svoje najmilije.

Kako to funkcionira? Potpuno jednostavno. U posudi se nalazi indikator koji pocrveni kada se dostigne idealna temperatura prženja.

Tačka Thermo-Spot® je jasno vidljiva prije zagrijavanja. Kako se povećava temperatura, tako se mijenja i boja indikatora. Kada posuda dostigne idealnu temperaturu, indikator Thermo-Spot® poprimi postojanu crvenu boju i tako vam pokazuje da je postignuta idealna temperatura za pripremu jela.
Thermo-Spot® je dostupan u većini Tefal posuda, tava za pirjanje i električnih aparata poput aparata za kuhanje uz druženje (na primjer, planše ili roštilji).

Uživajte u čitavom procesu kuhanja, od početka do kraja!

Pogledajte video

Inteligentna tehnologija

Tefal je uveo Smart Technology™ kako bi peglanje učinio pravim užitkom i omogućio vam da uvijek postignete savršene rezultate peglanja. Ova nova tehnologija reguliše temperaturu i paru u generatorima električnim putem, pa tako samo jednim pristiskom dobijate idealnu kombinaciju pare i temperature za jednostavno i brzo peglanje.

Peglanje je sada bezbjedno, jednostavno i bez suvišnih podešavanja, jer ova tehnologija ne smanjuje performanse aparata na uštrb olakšanja rada korisnicima.

Sjajna kombinacija samo jednim pritiskom


Nevjerojatno je jednostavan za upotrebu i dovoljan je samo jedan dodir za optimalne kombinacije, podešavanja, temperature i paru.
Linija intuitivnih i inovativnih proizvoda

Tefal nudi raznovrsne parne generatore koji izlaze u susret svim vašim potrebama. Oni nude savršenu kombinaciju jednostavne i automatske kontrole. Bez obzira na to da li ste stručnjak ili ne, Tefal svima omogućava savršeno peglanje!

Dobro je znati

3 koraka do savršeno ispeglane odjeće:
 

  • HOvlažite i omekšajte tkaninu radi lakšeg peglanja
  • Vruće stopalo pegle osušit će vlakna i izravnati nabore
  • Ne spremajte odjeću u ormar odmah nakon peglanja, jer će se tako stvoriti nabori!
Da li ste spremni da zakoračite u novo doba peglanja?
Uživajte u svim prednostima inteligentne tehnologije uz naše parne generatore.

Pogledajte video