Losos i povrće na pari

Losos i povrće na pari

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Pristupačno

    Cijena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 4 fileta lososa
  • 2 crvena luka
  • 2 mrkve
  • 10 g svježeg đumbira, oguljenog
  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 2 supene kašike maslaca
  • So i biber
  • Ruzmarin i majčina dušica
  • korica 1 zelenog limuna

Priprema

Tanko narežite crveni luk svijetlozelenim nastavkom. Naribajte mrkvu narandžastim nastavkom. Nasjeckajte oguljeni svježi đumbir.

Marinirajte filete lososa u bijelom vinu, korici zelenog limuna, soli, biberu i začinskom bilju od 10 do 15 minuta ovisno o debljini fileta lososa.

Stavite filete u parnu košaru sa crvenim lukom narezanim na ploške i naribanom mrkvom. Narežite maslac na komadiće i pospite ih po filetima lososa. Dodajte nasjeckani svježi đumbir.

Kuhajte na pari oko 10 minuta.

Varijanta: Losos možete zamijeniti bijelom ribom, kamenicama ili školjkama kapicama. Za promjenu okusa, servirajte sa limunovim sokom, soja sosom itd.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta