TEFAL Equinox TT420D30

Equinox TT420D30 Elegantan dizajn tostera sa 2 otvora od nehrđajućeg čelika

Toster sa 2 otvora elegantnog dizajna i kontrolnom pločom jednostavnom za upotrebu

 • Kućište od nehrđajućeg čelika & kromirani nehrđajući čelik na vrhu
 • 3 podešavanja: stop, zagrijavanje i odmrzavanje sa svjetlosnim indikatorom

Elegancija sa performansom

Otkrijte novi Tefal Equinox toster.

Toster sa dva otvora vam donosi najbolje pripremljen tost svakog dana: prednja kontrolna ploča olakšava pristup svim podešavanjima.

 • Tipka za zagrijavanje (do 7 nivoa) sa povećalom i svetlosnim indikatorom za preglednije podešavanje.
 • Plus, 3 tipke za jednostavnu upotrebu: za prekidanje procesa tostiranja u bilo koje vrijeme, tipka za odmrzavanje zamrznutog hljeba & tipka za podgrijavanje već tostiranog hljeba.

Također, toster ima funkciju visokog izbacivanja tosta kako biste mogli da izvadite i najmanje kriške hljeba i odvojivu posudu za mrvice kako biste održavali toster čistim samo jednim pražnjenjem posude.

Pored ovoga, prednost ovog tostera elegantan izgled zahvaljujući robusnom dizajnu i kućištu od brušenog nehrđajućeg čelika.

 

 

 

Osnove
 • Kontrolna ploča na prednjoj strani: jednostavno za upotrebu

  Jednostavan pristup: sve funkcije na jednoj strani tostera

 • Završna obrada od nehrđajućeg čelika

  Za eleganciju u kuhinji

 • Poluga koja se visoko diže

  Za jednostavno vađenje tosta, čak i najsitnijih komada

 • Promjenljiva širina otvora

  Automatsko centriranje hljeba: idealnoi za tanke i debele kriške hljeba

 • Tipka za odmrzavanje i podgrijavanje sa svjetlosnim indikatorom

  Za tostiranje zamrznutog hljeba i podgrijavanje prethodno tostiranog hljeba

 • Tipka za stopiranje /izbacivanje sa svjetlosnim indikatorom

  Postavka za stopiranje tostiranja u bilo kojem trenutku

 • Tostiranje po želji

  Do 7 nivoa tamnjenja

 • Odvojiva posuda za mrvice  

  Za održavanje tostera čistim

Karakteristike
Snaga 900  W
Visoko podizanje    
Stop    
Odmrzavanje    
Podgrijavanje    
Nivoi kontrole 7  
Centriranje kriški radi ravnomjernog tostiranja    
Odvojivi spremnik za mrvice    
Spremnik kabla    
Indikacijsko svjetlo    
Boje nehrđajući čelik  

Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Tipka za odmrzavanje odmrzava hljeb i automatski ostavlja još vremena za tostiranje hljeba.
Funkcija zagrijavanja automatski smanjuje vrijeme tostiranja za oko 30 sekundi, tako da se ohlađeni tost može zagrijati, a da ne zagori.
Ne, naši tosteri nisu prilagođeni kesicama za tost.
Uz pomoć ove funkcije možete podići hljeb iznad otvora za hljeb i tako izvaditi manja peciva, kao što su lisnato tijesto ili đevreci, a da ne opečete prste!
Na radnu površinu koja ima dovoljno prostora oko sebe i udaljena je od zapaljivih materijala (zavjese, kante za smeće, utičnice itd.). Nikada ga ne ostavljajte bez nadzora.
Gotovo svaki tip hljeba koji se može kupiti u trgovini. Imajte u vidu da se suhi hljeb brže tostira od svježeg hljeba. Zamrznuti hljeb se duže tostira. Pomoću prilagodljivog termostata možete odrediti nivo tostiranja u skladu sa vašim ukusom. Ako se kriška hljeba zaglavi u aparatu, isključite ga i pustite da se ohladi. Nakon toga možete izvaditi krišku hljeba bez rizika od opekotina.
Vrijeme i nivo tostiranja mogu zavisiti od razlika u vlažnosti različitih tipova hljeba. Blago suh hljeb treba tostirati na vrlo niskom položaju. Veoma svjež hljeb ili hljeb od cijelog zrna treba tostirati na nešto višem položaju. Hljeb sa neravnom površinom, kao što su engleske zemičke, nekad treba tostirati na višem položaju.
Da, možete tostirati hljeb sa žitaricama.
Ne možete tostirati hljeb sa suhim voćem. Tostiranjem će hljeb dobiti loš ukus i voće se može ugljenisati, što može dovesti do materijalnih oštećenja.
Ne preporučujemo zagrijavanje ili tostiranje proizvoda koji su prekriveni ili posuti šećerom.
Da. Zahvaljujući funkciji automatskog centriranja na svim našim tosterima i ekstra dubokim i širokim otvorima na novim modelima, možete lako tostirati peciva, pogačice ili debele kriške hljeba, a da se ne zalijepe za grijače.
Ne. Nikada ne koristite toster za pečenje, grilovanje ili odmrzavanje druge hrane osim hljeba.
Ovo je moguće samo u aparatima koji su posebno prilagođeni za mala peciva. Imajte u vidu da u toster mogu stati najviše 2 do 3 peciva, kako bi se izbjegla koncentracija toplote.
Ne, aparat se može koristiti samo sa jednom funkcijom tokom upotrebe.
Suvi hljeb se tostira brže od svježeg hljeba. Zamrznuti se hljeb tostira još duže.
S tipkom za odabir nivoa pečenja tostiranje možete prilagoditi svom ukusu.
Prije čišćenja, održavanja ili odlaganja, isključite toster i pustite da se ohladi. Za čišćenje vanjske strane tostera i kabla napajanja koristite mekanu krpu i blago navlaženu spužvu i deterdžent. Zatim temeljno osušite toster. Da biste očistili odjeljak za mrvice, uklonite ga i prebrišite vlažnom krpom. Ne perite ga u mašini za suđe. Prilikom održavanja tostera nikada ne koristite snažne deterdžente, metalni pribor ili abrazivne žičane spužve. I, nikada ne dodirujte grijač.
Ručica tostera ostaje spuštena samo kada je toster priključen na napajanje. Ako niste uklonili problem, isključite toster iz napajanja i okrenite ga iznad sudopera i blago protresite kako biste uklonili eventualne velike mrvice koje blokiraju mehanizam. Ako još uviek niste uklonili problem, odnesite toster u ovlašteni servis.
Do neravnomjernog zagrijavanja dolazi kada stavite jednu krišku hljeba u toster sa dva proreza.
Standardni hljeb kvadratnog oblika. Imajte u vidu da se stariji hljeb brže tostira od svježeg hljeba. Za tostiranje zamrznutog hljeba potrebno je više vremena,ovisno o modelu. Toster je opremljen tipkom za tostiranje zamrznutog hljeba.
Ne morate baciti pripremljeni tost, koristite funkciju podgrijavanja (ovisno o modelu).
Isključite aparat i pustite da se ohladi. Isključite ga iz napajanja prije vađenja hljeba. Nakon toga možete izvaditi krišku hljeba bez rizika od dodirivanja vrelog grijača. Nikada ne ostavljajte toster bez nadzora tokom rada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.