TEFAL OptiGrill+ GC712D34

OptiGrill+ GC712D34 Savršeni rezultati pečenja, od slabo pečenog do jako pečenog

Električni gril za savršene rezultate pečenja od slabo do dobro pečenog.

 • Uz OptiGrill+, našu inovaciju, pametna tehnologija garantuje ukusna jela.
 • S tehnologijom "Automatskog sezora za kuhanje", vrijeme i temperatura se automatski prilagođavaju debljini i broju namirnica na roštilju, na temelju 6 programa pečenja (burgeri, perad, sendviči, kobasice, crveno meso, riba) i program za smrznutu hranu.
 • Istovremeno, svjetlosni indikator omogućava direktni nadzor: ljubičasta za predgrijavanje, plava,a zatim zelena za početak kuhanja, žuta kada je hrana slabije pečena, narandžasta za srednje pečenu hranu i crvena za dobro pečenu.
 • Savršeno prilagodljiv za svačiji ukus, jednostavno podignite poklopac kako biste izvadili meso kada je gotovo, a ostalo ostavite da nastavi da se peče!
 • Dodatni ručni način rada sa 4 podesive temperaturna nivoa omogućava vam da kuhate bilo šta, a savršeno je prilagođeno i za voće i povrće, da ih pripremate kako želite.

Oznaka: GC712D34

Automatski senzor i indikator nivoa pečenja za savršene rezultate Upoznajte OptiGrill+, našu inovaciju sa ručnim načinom rada koji sadrži četiri nivoa temperatura za beskrajne mogućnosti kuhanja.

Unaprijeđen gril s tehnologijom "Automatskog senzora kuhanja", OptiGrill+ odmah detektuje broj namirnica na površini za pečenje i procjenjuje debljinu namirnice kako bi automatski podesio temperaturu i vrijeme za pečenje za savršene rezultate.

 • Svjetlosni indikator i zvučni sistem omogućava direktni nadzor za izuzetno precizno kuhanje, pripremu mesa baš kako volite: slabo pečeno, srednje pečeno, dobro pečeno.
 • Ovaj gril na struju ima 6 programa za kuhanje: burgeri, perad, sendviči, kobasice, crveno meso i riba, plus program za smrznutu hranu i ručni način rada sa 4 postavke temperature.
 • Dodatna svojstva uključuju neprijanjajuće aluminijske ploče, površine 600cm2, dovoljno za posluživanje 2 do 4 osobe, i velika posuda za sok, pod uglom od 7°.
Osnove
 • 6 automatskih programa i indikator nivoa pečenja za savršene rezultate pečenja, od slabo do jače pečenog

  Ručni način rada sa 4 podesive temperature za pripremu svih vrsta jela.

 • 6 programa kuhanja

  Za različite vrste hrane: burgeri, perad, sendviči, kobasice, crveno meso, riba

 • Indikator nivoa pečenja

  Kontrolirano pečenje za savršene rezultate od slabo do jače pečenog: označava nivo pečenja i daje zvučni signal na svakom  nivou pečenja, kako biste znali kada je vaše jelo pečeno onako kako želite!

 • Automatski senzor pečenja

  Automatski mjeri debljinu  mesa kako bi prilagodio temperaturu pečenja veličini i debljini svakoj vrsti hrane unutar zadanog programa. 

 • Sigurno za pranje u mašini za posuđe

  Neprijanjajuće aluminijske ploče i plitica za sok perivi u mašini za posuđe.

 • Ekstra velika plitica za sok

  Velika plitica za sok i ploče sa uglom od 7° za praktično odlijevanje sokova.

 • Visoka učinkovitost: aluminijske ploče

  Visoka učinkovitost aluminijskih ploča sa PTFE oblogom za jednostavno čišćenje.

Recepti
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Ne. Kad je prva tura pečena, otvorite roštilj i izvadite hranu. Zatvorite roštilj i pritisnite OK. Nije potrebno da prvo isključite roštilj. Kad svjetla ponovo zatrepere, odaberite željeni način rada. Faza prethodnog zagrijavanja trebala bi biti mnogo brža nego prvi put, jer će ploče već biti vrele. Kad Optigrill javi zvučni signal da pokaže da je spreman, ponovo otvorite roštilj i stavite drugu turu hrane na ploče i nastavite na uobičajen način.
Postoje 4 nivoa temperature, kako je prikazano na indikatoru u boji:
Zelena: 110°C (230°F do 257°F)
Žuta: 190°C (356°F do 383°F)
Narandžasta: 225°C (428°F do 455°F)
Crvena: 270°C (518°F do 545°F)
Ne, jer senzori za kuhanje nisu aktivni u ručnom načinu rada.
Prije čišćenja roštilja pričekajte približno 45 minuta dok se uređaj ne ohladi. Za uklanjanje tvrdokornih ostataka hrane na pločama roštilja ili na bočnim stranama preporučamo korištenje drvene ili plastične lopatice. Za čišćenje roštilja i komponenti roštilja upotrijebite krpu umočenu u toplu vodu. Ne uranjajte roštilj u vodu. Nemojte upotrebljavati abrazivne proizvode za čišćenje ili proizvode koji sadržavaju alkohol ili gorivo jer oni mogu oštetiti uređaj.
Aparat nije otvoren do kraja kod postavljanja hrane na roštilj ploče prije same pripreme.
Rješenja: Da bi se aparatu omogućilo da detektira početak ciklusa pripreme jela, aparat mora biti otvoren do kraja prije svakog ciklusa pripreme jela. Ako nije, ciklus pripreme jela neče početi. Otvorite roštilj do kraja, a zatim ga zatvorite i pritisnite OK.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Aparat je detektirao grešku koju treba otkloniti.
Ako ostavite otvoren aparat između 2 ciklusa pripreme jela, aparat će se vratiti u sigurnosni način rada i morat će se resetovati.
Da biste osigurali najbolje rezultate kod pripreme jela, ne smijete otvarati aparat na više od 1 minuta tokom ciklusa pripreme jela. RESETUJTE ga tako da ga isključite iz napajanja na 2 -3 minuta i ponovo pokrenite kompletan ciklus pripreme jela.
Ako je vaša hrana tanja od 4 mm, to znači da je suviše tanka (kao npr. naresci slanine), pa se ne može detektovati.
Ovo nije problem. Jednostavno pritisnite tipku OK za potvrdu da bi započela priprema jela.
Aparat treba odnijeti na popravak.
Počeli ste kuhati prije kraja prethodnog zagrijavanja.
Za popravak: isključite aparat, izvadite hranu, ponovno pokrenite aparat i zatim se vratite na odabir programa i prije pripreme hrane pričekajte dok ne završi prethodno zagrijavanje.
Ako se problem nastavi unatoč pridržavanja navedenog savjeta: aparat je možda potrebno popraviti.
• Roštilj ploče nisu postavljene ispravno na kukice za ploču pa senzori ne mogu ispravno detektirati hranu.
Da biste popravili taj problem, isključite aparat i pustite da se ohladi. Zatim ispravno namjestite ploču za kuhanje.
• Započeli ste pripremati hranu između ploča bez prethodnog zagrijavanja.
Za popravak: isključite aparat, izvadite hranu, zatvorite aparat. Ponovno uključite aparat, izaberite i potvrdite program i pričekajte kraj prethodnog zagrijavanja.
• Ako se problem nastavi unatoč pridržavanja navedenog savjeta: aparat je možda potrebno popraviti.
To se može događati zbog nepravilnog čišćenja ploča za kuhanje.
Preporučamo da na sljedeći način operete svoje ploče za kuhanje prije nego što ih stavite u mašinu za suđe, kako biste uklonili ostatke hrane:
- Namačite ploče u vrućoj vodi i deterdžentu za odmašćivanje oko 30 minuta,
- Izribajte obje strane ploča spužvom ili četkom za posuđe, u vrućoj vodi i deterdžentu za odmašćivanje,
- Isperite,
- Stavite u mašinu za suđe.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.