Jagnjeći kotleti sa koricom od začinskog bilja

Jagnjeći kotleti sa koricom od začinskog bilja

Glavno jelo

  • 4

    Broj osoba

  • Skupo

    Cijena

  • Jednostavno

    Težina pripreme

  • Vrijeme pripreme

  • Vrijeme pripreme

Sastojci

  • 1/4 šolje (50 ml) sitno nasjeckanih svježih listova peršuna
  • 1 supena kašika (15 ml) sitno nasjeckanih svježih listova ruzmarina i majčine dušice, od svakog po jedna
  • 2 supene kašike (30 ml) maslinovog ulja
  • 1 supena kašika (15 ml) senfa dijon
  • 3/4 kafene kašike (4 ml) soli i bibera, od svakog po jedna
  • 4 češnja bijelog luka, mljevenog
  • 8 jagnjećih kotleta od slabine, oko 750 g

Priprema

Ubacite peršun sa ruzmarinom i majčinom dušicom. Umiješajte ulje, senf, so, biber i bijeli luk da dobijete pastu kojom ćete premazati kotlete.

Odaberite program "kobasica/svinjetina/jagnjetina" i pritisnite "OK". Lagano namastite grijaće ploče uljem u spreju. Nakon što ljubičasto indikacijsko svjetlo prestane bljeskati, stavite kotlete na roštilj i zatvorite poklopac.

Pecite dok indikacijsko svjetlo ne poprimi boju željene zapečenosti; žuto je krvavo; narandžasto srednje, a crveno dobro pečeno. Prebacite kotlete na tanjir i prekrijte folijom. Pustite da odstoji 5 minuta prije serviranja.

Savjeti: Jagnjeće kotlete servirajte kao glavno jelo sa mini paradajzom i grilanim povrćem. Ili ih servirajte samostalno kao predjelo. Ako planirate zabavu, zamolite mesara da obradi kotlete "na francuski način", što znači da će ostrugati rebra kako bi bila čista, što će dati elegantniji izgled komadu mesa.

Tefal proizvodi koji su neophodni za pripremu recepta