TEFAL Multicooker 8u1

Multicooker 8u1 Višenamjenski aparat 8 u 1 jednostavno priprema svakodnevne obroke!
  • Aparat za kuhanje riže 8 u 1 zadovoljava vaše svakodnevne potrebe, od žitarica pa do riže.
  • Automatski održava vašu hranu toplom sve dok ne bude vrijeme za jelo.

8 in 1, 8 puteva do sreće!

Upoznajte 8 in 1, kompjuterizirani aparat za kuhanje riže koji može skuhati bilo što. Kada se kuhanje završi, on automatski održava najbolju temperaturu posluživanja hrane koju ste pripremili sve dok ne bude vrijeme za jelo. Uz 8 programa kuhanja kuhajte rižu i žitarice, kuhajte na pari ili sporo kuhajte sastojke do savršenih rezultata.

Sada imate 8 dobrih razloga da ga usvojite!

  • Kuhajte bilo gdje, njegova drška za lako nošenje omogućava vam da ga ponesete bilo kuda.
  • Opremljen je raznovrsnim dodacima, košarom za kuhanje na pari, mjernom posudicom i kašikom.
  • Moderno kućište metalik srebrne boje.
  • Odvojiva posuda sa neprijanjajućom oblogom se jednostavno se čisti spužvom.Osnove
  • Automatski održava temperaturu jela nakon kuhanja.

  • Kuhajte bilo gdje, njegova drška za lako nošenje omogućava vam da ga ponesete bilo kuda.

  • Odvojiva posuda sa neprijanjajućom oblogom se lako se čisti spužvom.

  • Moderno kućište metalik – srebrne boje

Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Da biste skuhali 1 šolju bijele riže (za serviranje 2 manje ili 1 veće porcije), koristite 1 mjernu šolju bijele riže, a zatim dodajte jednu i po mjernu šolju vode. Kod nekih vrsta riže normalno je da se malo riže zalijepi na dno kada kuhate 1 šolju riže.
U aparatu nema dovoljno ili ima previše vode, zavisno od količine riže koja se kuha. Molimo pogledajte uputstvo za upotrebu. Uvjerite se da je riža dobro raspoređena po cijeloj površini posude kako bi kuhanje bilo ravnomjerno.
Pročitajte savjete u receptima dostavljenim uz aparat. Vrijeme kuhanja i količina vode za različite vrste riže nisu isti.
Nema potrebe da prethodno skuhate povrće ili školjke prije dodavanja u rižu, jer će ih para u potpunosti skuhati.
Da, možete, ali imajte u vidu da ne preopteretite košaru za kuhanje hrane na pari, jer je dosta plitka (tj. plića od košare za kuhanje riže na pari) i treba osigurati prostor za cirkulisanje pare oko hrane. Također imajte u vidu da vam se možda neće dopasti da sirovo meso/riblji sok ulazi u rižu dok se kuha, iako će ovo dodati poseban okus. Možda ćete htjeti pripremati meso ili ribu na papiru otpornom na masnoće u aparatu za kuhanje na pari. Povrće će biti u redu.
Da. Možete dodati so i začine u vodu da biste poboljšali okus riže.
Budući da ovaj aparat ima samo jednu postavku za toplotu na funkciji za sporo kuhanje, dok se u receptima u knjižici sa receptima za sporo kuhanje navode postavke jake ili slabe toplote, za višenamjenski aparat 8 u 1 upotrijebite donje postavke za vrijeme kuhanja. Osim toga, u nekim se knjižicama sa receptima preporučuje prethodno zagrijavanje praznog aparata za sporo kuhanje prije upotrebe. NIKADA to nemojte raditi sa višenamjenskim aparatom 8 u 1.
Za rižu, žitarice, ječmenu kašu i paru: 100 °C tokom kuhanja.
Za funkciju pečenja kolača: oko 135 °C.
Za sporo kuhanje: oko 90 °C.
Za funkciju zadržavanja toplote: oko 70-80 °C.
Da, možete je oprati u mašini za pranje suđa. Međutim, vodite računa da ne oštetite neprijanjajući sloj na stalcima unutar mašine za pranje suđa. Nakon što ste je oprali više puta u mašini za pranje suđa, preporučuje se da cijelu unutrašnju površinu posude prebrišete sa malo ulja.
Aparat za kuhanje riže mora uvijek biti isključen iz glavne strujne utičnice prije čišćenja. Vanjsku stranu aparata za kuhanje riže, unutrašnjost poklopca i strujni kabal treba očistiti pomoću vlažne mekane krpe i zatim temeljno obrisati. Ne koristite vodu za čišćenje unutrašnje strane aparata za kuhanje riže jer može oštetiti toplotni senzor. Posudu sa neprijanjajućim slojem, košaru za kuhanje na pari, posudu za sakupljanje kondenza, kašičicu i šoljicu za mjerenje možete prati u mašini za suđe.
Nakon uklanjanja unutrašnjeg poklopca, prstom izgurajte ventil mikropritiska kroz otvor na poklopcu sa donje strane poklopca, odvrnite ventil mikropritiska u smjeru otključavanja sve dok gornji trougao nije poravnat sa otključanim katancem i konačno, odvojite gornji i donji dio ventila mikropritiska. Operite spužvom u vrućoj vodi s malo deterdženta – nemojte koristiti sredstva za čišćenje u prahu ili žičane spužve.
Provjerite da li ste premašili oznaku za 10 šoljica koja je prikazana kao „šoljice" unutar posude. Ukoliko premašite ovaj nivo, može doći do prelivanja tokom upotrebe.
Poklopac nije pravilno zatvoren, ventil mikropritiska nije pravilno postavljen ili je dihtung možda oštećen. Prekinite kuhanje, isključite aparat za kuhanje riže i provjerite da li su svi dijelovi pravilno postavljeni.
Ispraznite posudu za skupljanje kondenza nakon svake upotrebe i provjerite da li je pravilno postavljena.
Posuda nije pravilno postavljena na element.
U posudi nema dovoljno vode/riže. Temeljno isperite rižu i ostavite posudu da se natapa oko 20 minuta.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Prvo trebate pritisnuti „Menu“ (izbornik) i nastavite ga pritiskati dok ne dođete do željenog programa. Zatim pritisnite „Start". Osim toga, pobrinite se da je dno posude čisto i da se ništa ne nalazi između dna posude i elementa i da je posuda dobro postavljena na svoje mjesto.
U gornjem glavnom senzoru je otvoren strujni krug ili je došlo do kratkog spoja. Aparat morate odnijeti u ovlašteni servis na popravak.
Postavite posudu na bazu aparata za kuhanje riže i uključite aparat. Nakon što zamijenite posudu, ako ne nestane šifra greške E1, morate odnijeti aparat na popravak u ovlašteni servis.
Boja posude se može promijeniti nakon prve upotrebe ili nakon duže upotrebe. Ova promena boje nastaje zbog djelovanja pare i vode i nema uticaj na upotrebu aparata, niti je opasna po vaše zdravlje. Možete sigurno nastaviti upotrebljavati aparat.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.