TEFAL Sphericook multicooker 16 in RK745800

Sphericook multicooker 16 in RK745800 Serija sferičnih zdjela: Sferična zdjela za savršen okus i ukusne recepte

Uz posudu sreričnog oblika, inovativna sferna tehnologija omogućuje izvrsnu cirkulaciju grijanja za optimalne performanse kuhanja. Uz  inteligentnu tehnologiju kuhanja i visokokvalitetnu višeslojnu unutarnju zdjelu (debljina 2 mm sa 6 slojeva) postiže optimalne performanse kuhanja automatskim prilagođavanjem vremena i temperature kuhanja. Automatsko zagrijavanje do 24 sata i funkcija odgođenog starta za planiranje postupka kuhanja. 16 menija za kuhanje pružaju veliku raznolikost za kuhanje svih omiljenih jela.

Oznaka: RK745800

Ukusna domaća jela napravljena su PRAKTIČNO i JEDNOSTAVNO Zahvaljujući ovom SVESTRANOM kuhinjskom aparatu s inovativnom  tehnologijom sferične posude.

Inovativna sferna tehnologija lonca omogućuje izvrsnu cirkulaciju grijanja za optimalne performanse kuhanja.

Uz funkciju  inteligentne tehnologije i visokokvalitetne višeslojne unutarnje posude (debljina 2 mm sa 6 slojeva) postiže optimalne performanse kuhanja automatskim prilagođavanjem vremena i temperature kuhanja.

Automatsko zagrijavanje do 24 sata i funkcija odgođenog starta za planiranje postupka kuhanja.

16 menija za kuhanje pružaju veliku svestranost za kuhanje svih omiljenih jela: pečenje, kore / prženje, juha, gulaš / pirjano kuhano, pare, riža, pilaf / rižoto, desert, kaša, jogurt, džem, tjestenina, ponovo zagrijavanje, držite toplo i DIY programe.

Dodaci su uključeni: mjerna šoljica, lopatica za rižu, kašika za juhu, parna košarica  i knjiga recepata.

Osnove
 • Sferna posuda: Optimalna cirkulacija toplote

  Inovativna sferna tehnologija lonca omogućuje izvrsnu konvekciju grijanja za homogeno i ukusno kuhanje.

 • VISOKOKVALITETNA POSUDA ZA KUHANJE

  Izdržljiva i otporna sferna posuda zahvaljujući debljini od 2 mm i 6 slojeva s keramičkim premazom.

 • AUTOMATSKI&INTELIGENTNO

  Fuzzy Logic tehnologija omogućava automatsko prilagođavanje vremena i temperature kuhanja radi postizanja optimalnih performansi kuhanja *

  * Napomena: Za kuhanje riže slijedite omjer voda / riža i upute navedene u priručniku s uputama za postizanje optimalnih rezultata. Za ostale izbornike možete pogledati tablicu kuhanja u knjizi recepata i upute za upotrebu za više detalja.

 • VELIKI KAPACITET:5L

  Kapacitet je prikladan za porodični obrok ili  kuhanje za jednu osobu ili parove.

 • 16 MENIJA

  Višenamjenski kuhinjski aparat s 16 menija za kuhanje (uključujući 37 postavki) za kuhanje svih omiljenih jela od predjela do deserta:

  , Pečenje,hrskavo/ prženje (smeđe), juha, pirjani / spor kuhani, parna, riža, pilaf / rižoto, desert, kaša, jogurt, džem, tjestenina, ponovo zagrijavanje, održavanje toplote, moj recept (ručni način rada) i odložen početak.

  Moj recept (ručni način rada) omogućuje vam da postavite svoje vrijeme kuhanja i temperaturu za veću fleksibilnost.

  Vremenski raspon: 5min-9h

  Temperaturno područje: 40 ° C - 160 ° C

  Napomena: Detalje potražite u priručniku s uputama

 • PRAKTIČNA UPOTREBA : ODRŽAVANJE TOPLOTE& ODGOĐENI START

  Automatsko zagrijavanje do 12 sati i odgođeni početak do 24 sata unaprijed, tako da možete planirati poslužiti obrok kad god budete spremni.

 • JEDNOSTAVNA UPOTREBA

  LED upravljačka ploča s odličnom vidljivošću i svjetlosnim indikatorima.

 • JEDNOSTAVNO ČIŠĆENJE

  Jednostavno čišćenje. Odvojivi dijelovi se mogu prati u mašini za suđe.

 • JEDNOSTAVNO RUKOVANJE

  Odvojivi unutarnji štitnik za paru za jednostavno čišćenje.

 • UKLJUČENA KNJIGA RECEPATA

  26 ekskluzivnih recepata od predjela do deserta.

Recepti
Karakteristike
Mini kuhalo za rižu
Unutrašnja obloga posude Keramička  
Slojevi posude 6  
Debljina posude 2  mm
Sferna posuda    
DIY postavke    
Odgođeni start    
Prilagodljiva temperatura    
Tehnologija Fuzzy Logic  
Podgrijavanje    
Programi za kuhanje 37  
Kapacitet posude (l) 1.8  L
Kontrolna ploča    
Parna košarica    
Funkcija održavanja toplote Automatizirani  
Odvojivi kabal    
Mogućnost pranja u mašini za suđe    
Tajmer    
Snaga 680-820  W
Boje Crna  
Tipka za uključivanje/isključivanje    
Odvojiva posuda    
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Da biste skuhali 1 šolju bijele riže (za serviranje 2 manje ili 1 veće porcije), koristite 1 mjernu šolju bijele riže, a zatim dodajte jednu i po mjernu šolju vode. Kod nekih vrsta riže normalno je da se malo riže zalijepi na dno kada kuhate 1 šolju riže.
U aparatu nema dovoljno ili ima previše vode, zavisno od količine riže koja se kuha. Molimo pogledajte uputstvo za upotrebu. Uvjerite se da je riža dobro raspoređena po cijeloj površini posude kako bi kuhanje bilo ravnomjerno.
Pročitajte savjete u receptima dostavljenim uz aparat. Vrijeme kuhanja i količina vode za različite vrste riže nisu isti.
Nema potrebe da prethodno skuhate povrće ili školjke prije dodavanja u rižu, jer će ih para u potpunosti skuhati.
Da, možete, ali imajte u vidu da ne preopteretite košaru za kuhanje hrane na pari, jer je dosta plitka (tj. plića od košare za kuhanje riže na pari) i treba osigurati prostor za cirkulisanje pare oko hrane. Također imajte u vidu da vam se možda neće dopasti da sirovo meso/riblji sok ulazi u rižu dok se kuha, iako će ovo dodati poseban okus. Možda ćete htjeti pripremati meso ili ribu na papiru otpornom na masnoće u aparatu za kuhanje na pari. Povrće će biti u redu.
Da. Možete dodati so i začine u vodu da biste poboljšali okus riže.
Da, možete je oprati u mašini za pranje suđa. Međutim, vodite računa da ne oštetite neprijanjajući sloj na stalcima unutar mašine za pranje suđa. Nakon što ste je oprali više puta u mašini za pranje suđa, preporučuje se da cijelu unutrašnju površinu posude prebrišete sa malo ulja.
Provjerite da li ste premašili oznaku za 10 šoljica koja je prikazana kao „šoljice" unutar posude. Ukoliko premašite ovaj nivo, može doći do prelivanja tokom upotrebe.
Poklopac nije pravilno zatvoren, ventil mikropritiska nije pravilno postavljen ili je dihtung možda oštećen. Prekinite kuhanje, isključite aparat za kuhanje riže i provjerite da li su svi dijelovi pravilno postavljeni.
Ispraznite posudu za skupljanje kondenza nakon svake upotrebe i provjerite da li je pravilno postavljena.
Posuda nije pravilno postavljena na element.
U posudi nema dovoljno vode/riže. Temeljno isperite rižu i ostavite posudu da se natapa oko 20 minuta.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Boja posude se može promijeniti nakon prve upotrebe ili nakon duže upotrebe. Ova promena boje nastaje zbog djelovanja pare i vode i nema uticaj na upotrebu aparata, niti je opasna po vaše zdravlje. Možete sigurno nastaviti upotrebljavati aparat.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.