TEFAL APARAT ZA UKLANJANJE OSTATAKA OD PREDIVA

APARAT ZA UKLANJANJE OSTATAKA OD PREDIVA Osvježite vašu odjeću

Da biste osvježili vašu odjeću: novi TEFAL aparat za uklanjanje ostataka od prediva je savršen za osvježavanje vaše odjeće. 

TEFAL aparat za uklanjanje ostataka od prediva: savršen način da vratite svojoj odjeći stari sjaj.

Vratite vašoj odjeći stari sjaj sa TEFAL aparatom za uklanjanje ostataka od prediva.

4 postavke dužine omogućavaju upotrebu na svim vrstama tkanina.

Sa svojom ergonomskom drškom i bežičnom upotrebom, TEFAL aparat za uklanjanje ostataka od prediva je jednostavan za efikasnu upotrebu zahvaljujući večoj površini za uklanjanje ostataka prediva i odvojivom spremniku za ostatke.

Zahvaljujući odvojivim dijelovima, TEFAL aparat za uklanjanje ostataka prediva se lako čisti za dugotrajnu učinkovitost.

Uključene su 2 AA baterije.

Osnove
  • Uklonite ostatke prediva na tkaninama

    Visokokvalitetna mreža od nehrđajućeg čelika i velika površina brzo sečenja sa tri zuba, značajno povećavaju efikasnost rada.

  • Jednostavno održavanje

    Rotirajuće oštrice brzo uklanjaju ostatke prediva bez oštećenja tkanina. Mogućnost upotrebe na svim vrstama tkanina, čak i na tepisima i zavjesama!

  • Prilagodljivost

    Jednostavno prilagodite dužinu rezanja tako da odgovara materijalima tkanine, što ga čini odličnim za različite vrste tkanina.

Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Odaberite dasku za peglanje koja je podesiva po visini, kako biste je prilagodili svojoj visini. Treba biti dovoljno stabilna i čvrsta da biste postavili peglu na nju.
Daska treba biti perforirana da bi para mogla prolaziti kroz vlakna tkanine i tako je omekšati i olakšati peglanje. Navlaka daske za peglanje treba omogućiti prodor pare.
Ova funkcija omogućava vam da peglate odjeću u uspravnom položaju ili na vješalici.
Da biste je koristili, podesite temperaturu pegle na maksimalni nivo.
• Odjeću postavite na vješalicu i nježno vucite tkaninu jednom rukom.
• Pritiskajte tipku za paru uzastopnim impulsima i pomjerajte peglu odozgo nadolje.
Kako je para veoma vruća, omekšat će vlakna i ukloniti nabore. Napomena: Nikada ne koristite funkciju vertikalnog peglanja na odjeći koju neko nosi na sebi.
Da, zato što se para generira u dijelu koji je odvojen od stopala pegle. Ovo omogućava generiranje pare i na najnižim temperaturama, npr. za svilu. Međutim, kada je temperatura pegle na najnižem podešavanju, morate podesiti i snagu pare na najnižu vrednost (ovisno o modelu), inače se mogu pojaviti kapi vode u pari.
Kako biste izbjegli oštećenje stopala pegle, postupite u skladu sa sljedećim savjetom:
• Uvijek odlažite peglu u okomitom položaju ili na baznu jedinicu (ovisno o modelu),
• Izbjegavajte peglanje preko grubih površina (dugmad, patent-zatvarači, itd.),
• Nikada ne čistite stopalo pegle abrazivnim ili metalnim spužvicama.
Sjajne mrlje mogu se pojaviti na nekim tkaninama, naročito na tkaninama tamnih boja. Savjetujemo da tamnu odjeću peglate po unutrašnjoj strani i upotrijebite odgovarajuću temperaturu.
Ako peglate mješovite tkanine, podesite na temperaturu koja je odgovarajuća za najosjetljivija vlakna.
Prije održavanja, uvjerite se da je aparat isključen i da su se grejna ploča, komora i baza pegle ohladili (barem 2 sata nakon peglanja).
Nemojte koristiti proizvode za održavanje ili uklanjanje kamenca za čišćenje grejne ploče ili baze. Nikada ne držite peglu ili bazu pegle pod mlazom vode.
Čišćenje baze:
• Povremeno obrišite plastične dijelove pomoću vlažne i mekane krpe.Održavanje komore (jednom mjesečno):
• Imajte u vidu: Da biste produžili efikasnost parne komore i izbjegli formiranje naslaga kamenca, morate ispirati komoru nakon svakih 10 upotreba (otprilike jednom mjesečno).
• Provjerite da li se generator ohladio i da li je isključen duže od 2 sata.
• Polako skinite poklopac parne komore. Ako parna komora generatora ima štapić protiv stvaranja kamenca, izvadite ga i operite pod mlazom vode prije vraćanja u komoru.
• Pomoću bokala napunite 3/4 komore vodom iz slavine.
• Blago prodrmajte bazu par sekundi i onda u potpunosti ispraznite komoru nad sudoperom.
• Za postizanje najboljih rezultata, predlažemo da ponovite postupak.
Ako živite u području sa tvrdom vodom, češće obavljajte održavanje. I što je najvažnije, prilikom čišćenja ne koristite sredstva za uklanjanje kamenca, jer bi mogla oštetiti komoru.
Postupak uklanjanja kamenca nije potreban za parni generator. Međutim, možete ispirati komoru nakon svakih 10 upotreba (pogledajte uputstvo za upotrebu).
Nikada nemojte koristiti sredstvo sa uklanjanje kamenca ili sirće kod ispiranja komore, jer može doći do oštećenja.
• Modeli sa skupljačem kamenca: Isperite skupljač kamenca pod vodom. Kada sljedeći put koristite generator, pritisnite tipku za ponovno pokretanje da biste isključili narandžasto svjetlo „Anti-calc" (ovisno o modelu).
• Modeli bez skupljača kamenca: Isperite komoru. Kada sljedeći put koristite generator, pritisnite tipku za ponovno pokretanje da biste isključili narandžasto svjetlo „Anti-calc" (ovisno o modelu).
• Stopalo Durillium:
Redovno čistite stopalo pegle vlažnom krpom koja ne sadrži metal. Da biste lakše očistili stopalo pegle i izbjegli korodiranje, koristite vlažnu spužvu dok je stopalo pegle još toplo.
Ako imate problema prilikom čišćenja, koristite štapić koji je posebno namijenjen čišćenju Durillium stopala.
• Stopalo od nehrđajućeg čelika:
Očistite stopalo kada se ohladi vlažnom krpom ili neabrazivnom spužvom.
• Stopalo sa funkcijom samočišćenja:
Preporučujemo korištenje mekane vlažne krpe na toplom stopalu pegle, kako biste izbjegli oštećenje površine.
Upozorenje: Korištenje sredstava za čišćenje pegli oštetit će oblogu stopala sa svojstvima samočišćenja.
Ne. Kada počinjete koristiti ili tokom upotrebe generatora, možda ćete ćuti pulsirajući ili vibrirajući zvuk, kao i kliktanje. Ovo je sasvim normalno i znači da pumpa ubacuje vodu u parnu komoru ili da otvara ventil za paru.
Nakon ispiranja komore, da biste prekinuli treperenje trebate pritisnuti i zadržati tipku za ponovno pokretanje oko 3 sekunde.
Dihtung ventila protiv kamenca možda nije dobro zategnut ili se čep unutar poklopca istrošio.
Da. Međutim, ako primijetite oštećenje na kablu za paru, odnesite aparat u ovlašteni servis.
Podesite temperaturu pegle u skladu sa tipom tkanine koji treba peglati i podesite snagu pare (ako je podešavanje temperature namijenjeno upotrebi na sintetici, snaga pare mora biti podešena na minimalnu vrijednost).
To je normalna pojava. Pegla proizvodi dosta pare. Ovo je para koja se kondenzovala na dasci. Verovatno su se kapi vode pojavile ispod daske za peglanje i pale na pod.
Ako spremnik ne radi ili se uključuje crveno svjetlo na kontrolnoj ploči, iako još uvijek ima vode u spremniku, predlažemo da provjerite da li je spremnik ipak prazan. Također možete provjeriti da li je odvojivi spremnik za vodu (ovisno o modelu) pravilno postavljen i pritisnite tipku za ponovno pokretanje na kontrolnoj ploči. Osim toga, regulator snage pare možda je podešen na minimalnu vrijednost (ovisno o modelu). Podesite stoga regulator na višu vrijednost kako biste dobili više pare.
Ako crveno svjetlo za vodu treperi, znači da nema vode u spremniku ili spremnik nije cijelom površinom ili čvrsto postavljen.
Ovo se može dogoditi:
• Zbog korištenja pare prije nego što se pegla u dovoljnoj mjeri zagrije. Ovisno o modelu parnog generatora, kada peglate na nižoj temperaturi, smanjite snagu pare podešavanjem birača na kontrolnoj ploči. Prije peglanja, sačekajte da se isključi kontrolno svjetlo za temperaturu.
• Možda se voda kondenzovala u cijevima zato što prvi put koristite funkciju pare ili je niste koristili duže vrijeme. U tom slučaju, udaljite peglu od daske za peglanje i pritisnite tipku za kontrolu pare sve dok se ne proizvede para.
• Prečesto korištenje funkcije turbo pare može ohladiti stopalo pegle. U tom slučaju prestanite koristiti funkciju turbo pare i sačekajte da se kontrolna lampica uključi i isključi prije nego što ponovo odaberete ovu funkciju.
• Možda je komora prepuna. Nemojte je ispuniti vodom do vrha.
Aktivirao se sigurnosni mehanizam generatora. Morate odnijeti parni generator na pregled u ovlašteni servis.
• Upotrebljavate kemijske proizvode za uklanjanje kamenca ili aditive u vodi. Nikad ne smijete te proizvode stavljati u spremnik za vodu. U tom slučaju kontaktirajte ovlašteni servisni centar.
• Oprano rublje nije dovoljno isprano ili peglate novi odjevni predmet koji još nije opran. Pobrinite se da je rublje dobro isprano kako biste uklonili naslage sapuna ili kemikalije iz novih odjevnih predmeta koji bi se mogli lijepiti na peglu.
• Pegla je prevruća. Pogledajte naše preporuke u vezi s postavkama kontrole temperature u priručniku proizvoda.
• Koristite sredstvo za štirkanje. Sredstvo za štirkanje poprskajte samo na obrnutu stranu tkanine koju peglate.
Neke štirke za rublje i sintetička vlakna mogu se lijepiti za površinu pegle. Očistite površinu pegle.
Unutrašnji dijelovi mogu proizvoditi metalne zvukove s promjenom temperature. Sve je u redu s njim.
Da, to je normalno. To je zbog protoka hladne vode u bojler koji sadrži vrelu vodu.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Ne. Pritisak je na relativno niskom nivou. Aparat ima dva sigurnosna sistema.
• Ventil onemogućava preveliki pritisak i u slučaju kvara aparata, omogućava otpuštanje viška pare.
• Toplotni osigurač spriječava pregrijavanje.
Parni generator je najsnažnija vrsta pegle, koji akumulira veliku količinu pare u zasebnoj parnoj komori i pumpa kontinuiranu paru kroz rupice na pegli direktno na tkaninu. To smanjuje vrijeme peglanja i daje odlične rezultate peglanja. Parni generator ima i veći spremnik za vodu od obične pegle. Kada se radi o klasičnoj pegli, para se stvara u pegli, a ne zasebnoj komori. Para izlazi neprekidno, ali nije toliko snažna kao kod parnog generatora.
Sakupljanje kamenca je spriječeno, jer voda nije u neposrednom kontaktu sa grijačem, koji se nalazi izvan spremnika za vodu. Ipak, spremnik za vodu treba ispirati nakon svakih 10 upotreba kako biste isprali eventualne naslage kamenca.
Ne. Ova dva kabla su posebno izolovana, zaštićeni su i podvrgavani rigoroznim provjerama. Međutim, ako primijetite da je kabal oštećen, odnesite aparat u ovlašteni servis.
Funkcija „ECO" omogućava smanjenje potrošnje energije. Ovo znači da se troši manje energije i da se samim tim proizvodi manja količina pare.
Ove funkcije automatski podešavaju temperaturu i snagu pare, zavisno od tipa tkanine, radi postizanja najboljih rezultata.
Ovaj sistem sprječava začepljenje stopala pegle. Njegova aktivna obloga uklanja vlakna i nečistoću koji se često lijepe na stopalo pegle, što onemogućava kliženje pegle.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.