TEFAL Masterchef Gourmet

Masterchef Gourmet Moćan i svestran, kuhinjski robot priprema hranu bez muke

Oznaka: QB407H38

Jednostavno pečenje kolača!

Svi vrsni kuvari na svijetu obožavaju svoje kuhinjske aparate, a i vi ćete se odmah zaljubiti u svoj! Razlog tome je što je Tefal Masterchef Gourmet vaš savršen partner za kuvanje i pečenje.
Jednostavno pripremajte smjese za kolače i tijesta za hljeb zahvaljujući visoko izdržljivoj mutilici i kuki za tijesto lijevanima pod visokim tlakom, te lagani i prozračni šlag od bjelanaca s jedinstvenim aparatom Flex Whisk. Posuda od nehrđajućeg čelika kapaciteta 4 litra dolazi opremljena poklopcem.

Zahvaljujući dvostrukoj planetarnoj rotaciji (glava aparata i alati za tijesta rotiraju se u suprotnom smjeru), ovaj kuhinjski robot savršeno mijesi, tuče i muti sve vaše sastojke. Pojednostavite svoj život sa stilom!
  • Dvostruka planetarna rotacija za brze i ujednačene rezultate.
  • Izuzetno svestran, zahvaljujući blenderu kapaciteta 1,5 litara za pripremanje sjajnih frapea i sjeckalici/aparatu za rezanje za rendanje i rezanje povrća, sokovniku i mašini za mljevenje mesa.
  • Koristite našu jedinstvenu, patentiranu mutilicu Flex da umutite i najmanju količinu bjelanca!
Osnove
  • default

Karakteristike
Osnovne karakteristike
Snaga 900  
Ukupni kapacitet posude 4  L
Mutilica Fleksibilna mutilica  
Ostale karakteristike
Pulse funkcija    
Planetarno kretanje    
Tijesto za hljeb 0.8  kg
Tijesto za kolače 1.8  kg
Mješalica Stalna upotreba  
Mješalica za tijesto DA  
Spremnik kabla    
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Prije prve upotrebe aparata, operite sav pribor u toploj vodi sa malo deterdženta (pogledajte poglavlje o čišćenju u vašim uputstvima za upotrebu). Isperite i osušite.
Postavite blok motora na ravnu, čistu i suhu površinu.
Uključite aparat u struju.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Kuhinjski robot radi na drugačiji način od multipraktika jer nastavci koji se koriste za miješanje postavljeni su s gornje strane u smjesu koja se miješa, dok kod multipraktika alati za miješanje rade u donjem dijelu, ispod namirnica. Kuhinjski robot služi prvenstveno za miješanje tijesta i smjesa za torte. Multipraktik može raditi te poslove, ali ne tako učinkovito kao kuhinjski robot. Ako planirate praviti torte, trebate uzeti u obzir koliko često ćete ih praviti. Ako ćete vam to biti jedan od čestih poslova, tada je kuhinjski robot bolje rješenje. Važno je napomenuti i da je multipraktik zapravo puno manji od kuhinjskog robota.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.