TEFAL Adjust Grill Type 2182 Serie 4

Adjust Grill Type 2182 Serie 4

Oznaka: BG120312

Osnove
  • default

Recepti
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Posuda za sok uvijek treba biti ispunjena vodom (ovisno o modelu). Na ovaj način ćete omogućiti da sokovi i masnoća iscure u vodu i tako spriječiti pojavu dima i paljenja.
Tokom prve upotrebe vidjet ćete malo dima. Ovo je normalno i neće dugo trajati. Ukoliko dim ne nestane, provjerite da li je roštilj ploča pravilno očišćena.
Ne, nikada nemojte unositi foliju u aparat – nije dozvoljeno pripremati hranu uvijenu u foliju.
Voda koju sipate u spremnik napravit će hladnu zonu ispod površine za pripremu hrane. Ovde se taloži i zadržava sva masnoća. Na taj način, spriječit ćete da mast gori na vrućoj površini i izazove stvaranje pare i požar.
Koristite samo drveni, plastični ili termoplastični kuhinjski pribor. Metalni kuhinjski pribor može oštetiti neprijanjajući sloj na roštilju.
• Prije početka kuhanja, provjerite jeste li napunili posudu za vodu do minimalnog nivoa (1,5 l).
• Ako spremate više jela jedno za drugim, pazite da nivo vode u posudi ne bude ispod minimuma.
• Obavezno očistite proizvod nakon svake upotrebe: očistite roštilj kako biste uklonili masnoću od kuhanja te ocijedite vodu iz posude za vodu i očistite je.
• Nikada ne stavljajte aluminijsku foliju u posudu za vodu, između grijaćeg elementa i rešetke ili direktno na rešetku za kuhanje.
• Određena hrana s površinskom kožicom (cijele kobasice, jezik, perad) ili veliki komadi mesa mogu dovesti do prskanja jer dolazi do nakupljanja kipuće tekućine u unutrašnjosti takve hrane. Zato savjetujemo da ih prije kuhanja izbodete nožem ili viljuškom.

Podsjećamo vas da ne ostavljate proizvod bez nadzora dok se hrana kuha (podgrijavanje i/ili kuhanje).
Ako spremate više jela jedno za drugim, pazite da nivo vode u posudi ne bude ispod minimuma.
Proizvodi se mogu potpuno rastaviti radi lakšeg čišćenja. Rešetka, roštilj ploča i spremnik za vodu mogu se oprati u mašini za suđe. Nakon svake upotrebe treba obrisati kućište roštilja. Nikada ga ne uranjajte u vodu.
Nakon upotrebe, isključite roštilj i izvucite kabal iz napajanja. Sačekajte da se u potpunosti ohladi prije nego što započnete čišćenje. Rešetka, drška i baza mogu se prebrisati spužvom i deterdžentom za pranje suđa. Ne treba čistiti grijač. Ukoliko je zaista zaprljan, sačekajte da se aparat ohladi i prebrišite ga suhom krpom.

Obavezno očistite proizvod nakon svake upotrebe: očistite roštilj kako biste uklonili masnoću od kuhanja te ocijedite vodu iz posude za vodu i očistite je.
Ako se nalazite na vjetrovitom mjestu, površina za pripremu hrane se može ohladiti i grilovanje će potrajati duže.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.