TEFAL OPTIGRILL ELITE XL GC760D30

OPTIGRILL ELITE XL GC760D30 Savršeni rezultati od slabo do dobro pečenih

OptiGrill Elite XL je roštilj visokih performansi s velikim kapacitetom za ukusno pečenje tijekom cijele godine za do 8 osoba. Dizajniran za velike porodice, ovaj električni roštilj od 2200 W nudi besprijekorno iskustvo pečenja na roštilju: pametna tehnologija koja se automatski prilagođava debljini mesa i količini, intuitivni pomoćnik za pečenje, pečenje u restoranskom kvalitetu i još mnogo toga. Uz OptiGrill Elite XL, doživite pečenje po mjeri za svakog vašeg gosta prema njegovom ukusu.

Oznaka: GC760D30

OPTIGRILL ELITE XL roštilj: besprijekorni rezultati

Savladajte umjetnost pečenja na roštilju uz OptiGrill Elite XL, koji nudi besprijekorno pečenje za 8 osoba, dovoljno da zadovolji i veliku porodicu.

Otkrijte besprijekorno iskustvo električnog roštilja: intuitivni pomoćnik za pečenje nudi upute korak po korak za slabo, srednje ili dobro pečeno meso pečeno do savršenstva.

Patentirana OptiGrill pametna tehnologija automatski se prilagođava debljini i količini, za rezultate profesionalnog nivoa.

Roštilj po mjeri za svakog od vaših gostiju – bez obzira na njihove preferencije – nikada nije bilo jednostavnije.

Izvanredno pečenje je bez napora svaki put zahvaljujući novoj funkciji pojačanog pečenja, s neodoljivim tragovima roštilja i kvalitetom na nivou restorana koji nikada neće prestati impresionirati.

Uživajte u beskrajnim mogućnostima svaki dan sa 16 automatskih programa za svestrane rezultate bez potrebe za praćenjem, nadilazeći klasiku s novim izborom kao što su burgeri od jagnjetine ili povrća, i knjiga recepata koja uključuje XL recepte za velike porodice i posebne prilike.

Osnove
 • Savršeni rezultati 

  Besprijekorni rezultati baš onakvi kakvi želite, sa XL površinom koja služi do 8 gostiju i pametnom tehnologijom koja automatski prilagođava vrijeme kuhanja prema debljini i količini.

 • Besprijekorno roštiljanje

  Novi ekran nudi jednostavno iskustvo pečenjea na roštilju s korak-po-korak smjernicama koje stavljaju nadohvat ruke zapanjujuće rezultate: slabo, srednje ili dobro pečeno meso i još mnogo toga, pečeno na roštilju do savršenstva.

 • Visokokvalitetno pečenje

  Funkcija Searing Boost osigurava ukusne rezultate i besprijekorno pečenje, za rezove mesa s neodoljivim tragovima roštilja, hrskavo izvana i mekano iznutra.

 • Neograničene mogućnosti

  16 automatskih programa za savršene rezultate pečenja tokom cijele godine za klasike poput mesa, piletine, ribe i povrća, zajedno s novim izborom kao što su janjetina i hamburgeri s povrćem, sve bez potrebe za praćenjem.

  16 automatskih programa: Burger, Crveno meso, Panini, Kobasica, Riba, Piletina, Školjke, Slanina, Krompir, Patlidžan, Paprika, Paradajz, Svinjetina, Jagnjetina, Vege odresci, Gotovo kuhane kobasice

 • Svakodnevna inspiracija

  Beskrajne mogućnosti miješanja i spajanja uz priloženu knjigu recepata koja sadrži 4 recepta za pečenje na roštilju za sva godišnja doba, uključujući XL recepte za do 8 osoba, za velike porodice i posebne prilike.

 • Jednostavno čišćenje

  Pametan dizajn nudi jednostavno čišćenje, sa sakupljačem soka i odvojivim neprijanjajućim pločama koje se mogu prati u mašini za posuđe dizajnirane za maksimalnu udobnost.

Recepti
Karakteristike
GLAVNE KARAKTERISTIKE
Broj porcija Do 6 osoba  
Indikator nivoa pečenja Ekran s intuitivnim pomoćnikom za pečenje  
Funkcija pojačanog pečenja    
Dijelovi sigurni za pranje u mašini za suđe Ploče i posuda za otkapavanje  
OSTALE KARAKTERISTIKE
Inteligentni grill    
Automatski sistem kuhanja    
Automatski indikator kuhanja Intuitivni vodič za pečenje  
Ručno    
Funkcija za smrznutu hranu    
Digitalni ekran    
Tipka kontrolne ploče Kapacitivni  
Neprijanjajuće ploče    
Odvojive ploče    
Odvojiva posuda za otkapavanje    
Mogućnost pranja u mašini za suđe    
Kućište Nehrđajući čelik  
Ručke Termoplastika  
Tipka za uključivanje/isključivanje    
Kontrolna lampica    
Prilagodljivi termostat    
Svjetlosni indikator spremnosti za kuhanje    
Uključeni recepti    
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Prije čišćenja roštilja pričekajte približno 45 minuta dok se uređaj ne ohladi. Za uklanjanje tvrdokornih ostataka hrane na pločama roštilja ili na bočnim stranama preporučamo korištenje drvene ili plastične lopatice. Za čišćenje roštilja i komponenti roštilja upotrijebite krpu umočenu u toplu vodu. Ne uranjajte roštilj u vodu. Nemojte upotrebljavati abrazivne proizvode za čišćenje ili proizvode koji sadržavaju alkohol ili gorivo jer oni mogu oštetiti uređaj.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
To se može događati zbog nepravilnog čišćenja ploča za kuhanje.
Preporučamo da na sljedeći način operete svoje ploče za kuhanje prije nego što ih stavite u mašinu za suđe, kako biste uklonili ostatke hrane:
- Namačite ploče u vrućoj vodi i deterdžentu za odmašćivanje oko 30 minuta,
- Izribajte obje strane ploča spužvom ili četkom za posuđe, u vrućoj vodi i deterdžentu za odmašćivanje,
- Isperite,
- Stavite u mašinu za suđe.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.