TEFAL SMOKE LESS GRILL TG900812

SMOKE LESS GRILL TG900812 Roštilj za unutrašnju upotrebu, sa manje dima i mirisa!

Uz Smoke Less roštilj, uživajte u ukusnom roštilju tokom cijele godine iz udobnosti vašeg vlastitog doma. Njegova posvećena tehnologija smanjuje dim do 70%, kao i manje mirisa, *za ukusne rezultate pečenja u bilo kojem trenutku. Osim toga, zahvaljujući dvjema moćnim neovisnim grijnim zonama i podesivom termostatu, sve od mesa do ribe i povrća može se istovremeno peći do savršenstva - za neograničene mogućnosti! * Nezavisni test na roštilju TG80 iz Tefala

Oznaka: TG900812

Smoke Less Indoor Grill: roštilj bez mirisa

Uživajte tokom cijele godine iz udobnosti vlastitog doma - i bez ikakvog dima - zahvaljujući novom roštilju Tefal.

Njegova posvećena tehnologija d osigurava do 70% manje dima i manje mirisa, za ukusnu hranu, bez gnjavaže u zatvorenom prostoru.

S dvije neovisne zone grijanja za istovremeno kuhanje na različitim temperaturama, mogućnosti su beskrajne - od aromatične ribe i mesa do savršenog povrća na žaru.

Ovaj električni roštilj također ima snagu od 2000 W za bolje rezultate, kao i podesivi termostat s pet postavki za savršeno roštiljanje.

Sve zaokružuju odvojive ploče s mogućnošću pranja u mašini za posuđe i spremnik za otkapavanje sokova za čišćenje bez gnjavaže.

*Nezavisni test u poređenju s TG80 Tefal roštiljem

*Independent test v. the TG80 Tefal grill

Osnove
 • 70% manje dima

  Roštiljate tokom cijele godine u vlastitom domu uz 70% manje dima.*

 • Manje mirisa

  Uživajte u manje mirisa, zahvaljujući posebnoj tehnologiji* test u poređenju s TG 80 Tefal roštiljem

 • Pripremajte istovremeno različite vrste namirnica

  Dvostruke zone grijanja omogućavaju istovremenu pripremu različitih vrsta sastojaka na dvije različite temperature.

 • Snaga: 2000W

  Visoka snaga za roštiljanje, za bolje pečenje i sočnije meso

 • Savršeni roštilj

  Sa svojim podesivim termostatom, lako upravljajte odgovarajućom temperaturom za sve vrste sastojaka: slabija, srednja i cisoka temperatura i prženje.

 • Jednostavno čišćenje

  Odvojive ploče sigurne za pranje u mašini za posuđe, za brzo i jednostavno čišćenje.

Recepti
Karakteristike
Odvojive ploče    
Odvojiva posuda za otkapavanje    
Mogućnost pranja u mašini za suđe    
Kontrolna lampica    
Prilagodljivi termostat    
Svjetlosni indikator spremnosti za kuhanje    
Spremnik kabla    
Dijelovi perivi u mašini za suđe Plata + tacna za otkapavanje  
Smokeless    
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Posuda za sok uvijek treba biti ispunjena vodom (ovisno o modelu). Na ovaj način ćete omogućiti da sokovi i masnoća iscure u vodu i tako spriječiti pojavu dima i paljenja.
Tokom prve upotrebe vidjet ćete malo dima. Ovo je normalno i neće dugo trajati. Ukoliko dim ne nestane, provjerite da li je roštilj ploča pravilno očišćena.
Ne, nikada nemojte unositi foliju u aparat – nije dozvoljeno pripremati hranu uvijenu u foliju.
Voda koju sipate u spremnik napravit će hladnu zonu ispod površine za pripremu hrane. Ovde se taloži i zadržava sva masnoća. Na taj način, spriječit ćete da mast gori na vrućoj površini i izazove stvaranje pare i požar.
Koristite samo drveni, plastični ili termoplastični kuhinjski pribor. Metalni kuhinjski pribor može oštetiti neprijanjajući sloj na roštilju.
• Prije početka kuhanja, provjerite jeste li napunili posudu za vodu do minimalnog nivoa (1,5 l).
• Ako spremate više jela jedno za drugim, pazite da nivo vode u posudi ne bude ispod minimuma.
• Obavezno očistite proizvod nakon svake upotrebe: očistite roštilj kako biste uklonili masnoću od kuhanja te ocijedite vodu iz posude za vodu i očistite je.
• Nikada ne stavljajte aluminijsku foliju u posudu za vodu, između grijaćeg elementa i rešetke ili direktno na rešetku za kuhanje.
• Određena hrana s površinskom kožicom (cijele kobasice, jezik, perad) ili veliki komadi mesa mogu dovesti do prskanja jer dolazi do nakupljanja kipuće tekućine u unutrašnjosti takve hrane. Zato savjetujemo da ih prije kuhanja izbodete nožem ili viljuškom.

Podsjećamo vas da ne ostavljate proizvod bez nadzora dok se hrana kuha (podgrijavanje i/ili kuhanje).
Ako spremate više jela jedno za drugim, pazite da nivo vode u posudi ne bude ispod minimuma.
Proizvodi se mogu potpuno rastaviti radi lakšeg čišćenja. Rešetka, roštilj ploča i spremnik za vodu mogu se oprati u mašini za suđe. Nakon svake upotrebe treba obrisati kućište roštilja. Nikada ga ne uranjajte u vodu.
Nakon upotrebe, isključite roštilj i izvucite kabal iz napajanja. Sačekajte da se u potpunosti ohladi prije nego što započnete čišćenje. Rešetka, drška i baza mogu se prebrisati spužvom i deterdžentom za pranje suđa. Ne treba čistiti grijač. Ukoliko je zaista zaprljan, sačekajte da se aparat ohladi i prebrišite ga suhom krpom.

Obavezno očistite proizvod nakon svake upotrebe: očistite roštilj kako biste uklonili masnoću od kuhanja te ocijedite vodu iz posude za vodu i očistite je.
Ako se nalazite na vjetrovitom mjestu, površina za pripremu hrane se može ohladiti i grilovanje će potrajati duže.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.