TEFAL OptiGrill+ Snacking & Baking GC714834

OptiGrill+ Snacking & Baking GC714834 Savršeni rezultati pečenja, od slabo pečenog do jako pečenog

Električni gril za savršene rezultate pečenja od slabije do jače pečenog Optigrill+ Snacking & Baking gril, naša ultimativna inovacija koja ima nastavak za pečenje kolača i jela od tijesta, poslastica, pruža vam ogroman izbor za pečenje, podgrijavanje ili zagrijavanje različitih vrsta jela.

 • Uz *Automatski senzor za kuhanje*, temperatura i vrijeme se automatski podešavaju ptrma debljini i broju namirnica koje se stavljaju na roštilj, na temelju 6 programa kuhanja( burger, perad, sendvič, kobasica, crveno meso i riba), te režim za zaleđenu hranu.
 • Istovremeno, svjetlosni indikator omogućava direktan nadzor: ljubičasti za podgrijavanje,plava zatim zelena na početku kuhanja, žuta kada je hrana slabije pečena, narandžasta za srednje pečeno i crvena kada je jače pečeno.
 • Savršeno prilagođen svačijem ukusu, jednostavno podignite poklopac i izvadite meso kada je spremno, a ostatak ostavite da se i dalje peče!
 • Dodatni ručni način rada sa 4 podesiva nivoa temperature omogućava pripremu bilo koje vrste hrane i prilagodjen je za voće i povrće, možete ih pripremati po želji.

Oznaka: GC714834

Automatski senzor kuhanja i indikator nivoa pečenja za savršene rezultate pečenja!

Upoznajte OptiGrill + Snacking& Baking gril, našu ultimativnu inovaciju s ručnim načinom rada koji sadrzi 4 nivoa temperature za beskrajne mogućnosti kuhanja.

 • Za još više mogućnosti tu je poseban nastavak za pečenje koji omogućava da pečete, podgrijavate ili samo zapečete hranu zahvaljujući ručnom načinu rada i 4 temperature.
 • Termoizolirane drške za vašu sigurnost i mogućnost pranja u mašini za suđe za veću praktičnost.
 • Poboljšan s Automatskim senzorom Optigrill + automatski detektira broj namirnica na površini za pečenje i procjenjuje njihovu debljinu, kako bi se automatski podesila temperatura i vrijeme pečenja za postizanje savršenih rezultata.
 • Svjetlosni i zvučni indikatori omogućavaju direktno praćenje procesa pečenja i daju visoku preciznost pripreme mesa, po vašoj želji, slabije, srednje ili jače pečeno.
 • Ovaj gril na struju ima 6 programa kuhanja za savršenu pripremu jela: burger, perad,sendvič, kobasica, crveno meso i riba, program za zaleđenu hranu i ručni način rada sa 4 postavke temperature.
 • Dodatne karakteristike uključuju neprijanjajuće ploče od lijevanog aluminija, površine 600 cm2 dovoljno za pripremu hrane za 2 do 4 osobe, kao i velika nakrivljena posuda za sokove.
Osnove
 • 6 automatskih programa i indikator nivoa pečenja za savršene rezultate pečenja od slabo do jače pečenog

  Ručni način rada sa 4 podesive temperature za pripremu svih vrsta jela

 • 6 programa kuhanja

  Za pripremu različitih vrsta jela: hamburger, piletina, sendviči, kobasice, crveno meso, riba.

 • Indikator nivoa pečenja

  Kontrolirano pečenje za savršene rezultate od slabo do jače pečenog, indikator nivoa pečenja daje zvučni signal na svakom nivou pečenja  kako bi tačno znali kada je vaše jelo spremno onako kako želite.

 • Automatski senzor pečenja

  Automatski mjeri debljinu namirnice kako bi  temperaturu pečenja prilagodio ovisno o veličini i debljini svake namirnice unutar zadanog programa.

 • Mogućnost pranja u mašini za suđe

  Neprijanjajuće aluminijske ploče i posuda za otkapavanje sokova se mogu prati u mašini za suđe

 • Posuda za otkapavanje sokova velikog kapaciteta

  Velika posuda za sokove i ploče pod uglom od 7 stepeni za jednostavno otkapavanje sokova.

 • Nastavak za Snacking & Baking ( za deserte i tijesta)

  Nastavak za deserte i pečenja za 

Recepti
Uputstva i priručnik
Česta pitanja
Ne. Kad je prva tura pečena, otvorite roštilj i izvadite hranu. Zatvorite roštilj i pritisnite OK. Nije potrebno da prvo isključite roštilj. Kad svjetla ponovo zatrepere, odaberite željeni način rada. Faza prethodnog zagrijavanja trebala bi biti mnogo brža nego prvi put, jer će ploče već biti vrele. Kad Optigrill javi zvučni signal da pokaže da je spreman, ponovo otvorite roštilj i stavite drugu turu hrane na ploče i nastavite na uobičajen način.
Postoje 4 nivoa temperature, kako je prikazano na indikatoru u boji:
Zelena: 110°C (230°F do 257°F)
Žuta: 190°C (356°F do 383°F)
Narandžasta: 225°C (428°F do 455°F)
Crvena: 270°C (518°F do 545°F)
Ne, jer senzori za kuhanje nisu aktivni u ručnom načinu rada.
Prije čišćenja roštilja pričekajte približno 45 minuta dok se uređaj ne ohladi. Za uklanjanje tvrdokornih ostataka hrane na pločama roštilja ili na bočnim stranama preporučamo korištenje drvene ili plastične lopatice. Za čišćenje roštilja i komponenti roštilja upotrijebite krpu umočenu u toplu vodu. Ne uranjajte roštilj u vodu. Nemojte upotrebljavati abrazivne proizvode za čišćenje ili proizvode koji sadržavaju alkohol ili gorivo jer oni mogu oštetiti uređaj.
Aparat nije otvoren do kraja kod postavljanja hrane na roštilj ploče prije same pripreme.
Rješenja: Da bi se aparatu omogućilo da detektira početak ciklusa pripreme jela, aparat mora biti otvoren do kraja prije svakog ciklusa pripreme jela. Ako nije, ciklus pripreme jela neče početi. Otvorite roštilj do kraja, a zatim ga zatvorite i pritisnite OK.
Nakon što ste izvršili postupke za pokretanje aparata navedene u uputstvu za upotrebu, provjerite da li utičnica radi tako što ćete povezati neki drugi aparat. Ako još uvijek ne radi, nemojte rastavljati ili popravljati aparat samostalno i odnesite ga u ovlašteni servis.
Nemojte koristiti aparat. Da biste izbjegli opasnosti odnesite ga na popravak u ovlašteni servis.
Aparat je detektirao grešku koju treba otkloniti.
Ako ostavite otvoren aparat između 2 ciklusa pripreme jela, aparat će se vratiti u sigurnosni način rada i morat će se resetovati.
Da biste osigurali najbolje rezultate kod pripreme jela, ne smijete otvarati aparat na više od 1 minuta tokom ciklusa pripreme jela. RESETUJTE ga tako da ga isključite iz napajanja na 2 -3 minuta i ponovo pokrenite kompletan ciklus pripreme jela.
Ako je vaša hrana tanja od 4 mm, to znači da je suviše tanka (kao npr. naresci slanine), pa se ne može detektovati.
Ovo nije problem. Jednostavno pritisnite tipku OK za potvrdu da bi započela priprema jela.
Aparat treba odnijeti na popravak.
Počeli ste kuhati prije kraja prethodnog zagrijavanja.
Za popravak: isključite aparat, izvadite hranu, ponovno pokrenite aparat i zatim se vratite na odabir programa i prije pripreme hrane pričekajte dok ne završi prethodno zagrijavanje.
Ako se problem nastavi unatoč pridržavanja navedenog savjeta: aparat je možda potrebno popraviti.
• Roštilj ploče nisu postavljene ispravno na kukice za ploču pa senzori ne mogu ispravno detektirati hranu.
Da biste popravili taj problem, isključite aparat i pustite da se ohladi. Zatim ispravno namjestite ploču za kuhanje.
• Započeli ste pripremati hranu između ploča bez prethodnog zagrijavanja.
Za popravak: isključite aparat, izvadite hranu, zatvorite aparat. Ponovno uključite aparat, izaberite i potvrdite program i pričekajte kraj prethodnog zagrijavanja.
• Ako se problem nastavi unatoč pridržavanja navedenog savjeta: aparat je možda potrebno popraviti.
To se može događati zbog nepravilnog čišćenja ploča za kuhanje.
Preporučamo da na sljedeći način operete svoje ploče za kuhanje prije nego što ih stavite u mašinu za suđe, kako biste uklonili ostatke hrane:
- Namačite ploče u vrućoj vodi i deterdžentu za odmašćivanje oko 30 minuta,
- Izribajte obje strane ploča spužvom ili četkom za posuđe, u vrućoj vodi i deterdžentu za odmašćivanje,
- Isperite,
- Stavite u mašinu za suđe.
Vaš aparat sadrži vrijedne materijale koji se mogu obnoviti ili reciklirati. Odnesite ga u lokalni centar za prikupljanje otpada.
Molimo idite na odjeljak "Nastavci" internetske stranice da biste jednostavno našli sve što vam je potrebno za proizvod.
Za detaljnije informacije pogledajte dio Garancija na ovoj internetskoj stranici.
Ako mislite da jedan dio nedostaje, molimo, nazovite službu za korisnike i pomoći ćemo vam pronaći rješenje.